•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lilya 4-Ever (2002)

Film je dobio pozitivne kritike kako u Švedskoj tako i u inostranstvu, osvojio je nagradu za najbolji film, najboljeg reditelja i najbolju glumicu u Gijonu 2002.

Ljilja (Oksana Akinshina) je siromašna šesnaestogodišnjakinja iz Estonije. Nema oca, a majka joj odlazi u Ameriku sa svojim novim dečkom i obećava Ljilji da će je pozovati da dođe kod nje čim se uspeju snaći. Za to vreme Ljilja ostaje sa svojom tetkom Annom (Liliya Shinkaryova). Anna se odmah useli u stan u kome je Ljilja živela sa majkom, a Ljilju premesti u zapuštenu garsonjeru.

Većinu vremena Ljilja provodi sa najboljom prijateljicom Natashom (Elina Benenson) i suicidnim prijateljem Volodyjom kojeg su roditelji izbacili iz kuće jer se odao alkoholu i drogi. Jedne noći u disko-klubu, stariji čovek ponudi Natashi novac za seks. Natasha pristaje, a kada njen otac pronađe novac, ona za to optuži Ljilju, nakon čega se počinju širiti glasine da je Ljilja prostitutka. Kada sazna da je mama neće pozvati da dode u Ameriku, Ljilja zaista počne spavati sa muškarcima za novac. Na taj način upoznaje Andreia, koji joj obećava bolji i lakši život ako krene sa njim u Švedsku. Ljilja pristaje, ali brzo shvati kako ju je Andrei prevario i postaje žrtva trgovine ljudima...

Žanr:Krimi, Drama
Godina:2002
Reziser:Lukas Moodysson
Scenario:Lukas Moodysson
Uloge:Oksana Akinshina, Artyom Bogucharskiy, Pavel Ponomaryov
Uzrast:R
Award:12 osvojenih
Studio:Memfis Film
Zemlja:Sweden
Jezik:Ruski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu