•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljiljana Blagojević

Ljiljana Blagojević (Beograd, 5. novembar 1955) je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

U pozorištu je odigrala preko pedeset uloga, a najpoznatije su: ”Lekcija” – Jonesko, ”Žak ili pokornost” – Jonesko, ”Galeb” – Čehov, ”Đeneral Milan Nedić” – Siniša Kovačević, ”Zlostavljanje” – Andrić, ”Virus” – Siniša Kovačević, ”Ljubinko i Desanka” – Aca Popović, ”Janez” – Siniša Kovačević, ”Bašbunar” – Aca Popović, ”Prljave ruke” – Sartr, ”Velika drama” – Siniša Kovačević, ”Ožalošćena porodica” – Branislav Nušić, ”Zečji nasip” – Siniša Kovačević, ”Crno mleko” – Sigarjov, ”Ženidba” – Gogolj, ”Vojna tajna” – Dušan Jovanović.

Dobitnica je najznačajnijih nagrada na ovim prostorima: Carica Teodora, Zlatna kolajna na Festivalu monodrame, Zlatna mimoza na festivalu u Herceg Novom, Zlatna klapa na festivalu u Nišu, Nagrada Politike, Zlatna maslina na Internacionalnom festivalu u Baru, nagrada na ”Ljubišinim danima”, Nagrada ”Joakim Vujić””, Arena na filmskom festivalu u Novom Sadu, nagrada na Festiću, Zlatni beočug za doprinos u kulturi, Oskar popularnosti, Velika povelja u Nišu, Nagrada Narodnog pozorišta za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2001-2002, za ulogu Vidosave u Velikoj drami – Siniše Kovačevića, nagrada na Monolog festivalu u Stokholmu, Nagrada Bora Stanković na festivalu u Vranju i još mnogoih ali isključivo i samo esnafskih priznanja.

Dobila je 2012. nagradu Žanka Stokić.

Ljiljana Blagojević udata je za dramskog pisca i reditelja Sinišu Kovačevića sa kojim ima ćerku, glumicu Kalinu Kovačević. Zajedno sa suprugom, Ljiljana je osnovala producentsku kuću „AVE SERBIA“ i bila producent filma „Sinovci“.

Filmografija:
1970.-te
1971. Čudo
1975. Salaš u Malom Ritu
1975. Život je lep
1978. Boško Buha
1979. Poslednja trka

1980.-te
1980. Beogradska razglednica 1920.
1981. Velo misto
1981. Sjećaš li se Doli Bel
1981. Vojnici
1982. Miris dunja
1982. Venerijanska raja
1982. Krojači džinsa
1982. Priče preko pune linije
1982. Doktorka na selu
1983. Veliki transport
1984. Vojnici
1985. Lepotica iz Amhersta
1986. Vrenje Živka Vujović
1986. Otac i sin
1986. Svečana obaveza
1986. Priče sa kraja hodnika
1986. Putovanje u Vučjak
1986. Večernja zvona
1987. Vidim ti lađu na kraju puta
1987. Tempi di guera
1987. Lager Niš
1987. Mesto susreta Beograd
1987. Aenigma
1988. Portret Ilije Pevca
1988. Večernja zvona
1988. Tako se kalio čelik
1987-1988. Bolji život
1988. The Fortunate Pilgrim
1988. War and Remembrance
1989. Švedski aranžman

1990.-te
1990. Cubok
1990. Groznica
1990. Orao
1990. Granica
1991. Mala sala
1992. Policajac sa Petlovog brda
1993. Lakši slučaj smrti
1993. Policajac sa Petlovog brda
1994. Đe rekosmo, pođosmo
1995. Kraj dinastije Obrenović
1998. Spasitelj
1999. Đeneral Milan Nedić
1999. Nož
1999. Morte di una ragazza perbene

2000.-te
2004. Slatki miris naftalina
2004. Slobodan pad
2005. Il Cuore nel pozzo
2006. Drugo stanje
2006. Sinovci
2007. The Brothers Bloom
2007. Zavet Bosa
2008. Gorki plodovi

2010.-te
2010. Stevan M. Živković
2010-2011. Miris kiše na Balkanu
2011. Igra istine
2012. Budva na pjenu od mora

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

U prostorijama FCS-a dodeljene diplome polaznicima kurseva...
Branimir Popović glumi Blejka Karingtona u seriji Dinastija
Austrijski kulturni forum - Boris Burić i Sangam Šarma u...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 10. do 16. juna
VOLJENI DREZIK IZ KULTNE SERIJE „NESTAŠNE GODINE“ KAO...
Agata Kristi: Partneri u zločinu (Partners in Crime) –...
Autentično liderstvo – Dvodnevni trening
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 17. do 23. juna
16 nominiranih serija za nagrade Srca Sarajeva za TV serije...
DIZNIJEVA ANIMACIJA "LUKA" U BIOSKOPIMA OD ČETVRTKA 17....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 10. do 16....
Potpisan sporazum o saradnji Filmskog centra Srbije i...
Crna Gora - Podeljena zemlja (2021) - uskoro
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet
Objavljen datum poslednje sezone serije ‘La casa de...
Leto na Porodičnom danu u Cineplexx bioskopima
„Američka utopija” Dejvida Birna u režiji Spajka Lija...
OBJAVLJEN PRVI TREJLER ANIMIRANOG FILMA „NEPOPRAVLJIVI...
Cruella (2021) (2021)
Film „Fejt i Branko” na otvaranju Beldocsa
Filmska čokolada voli zvuk klapera - Nevena Šarčević
Fast & Furious 9 (F9) (2021) (2021)
Dohvati nebo (2021) - uskoro
UNESCO Međunarodni fond za kulturnu raznolikost podržao...
Ponovo obustavljeno snimanje Nemoguće misije 7
Otvorena izložba Eme Bregović „Don’t Worry” u...
VEČE KOMEDIJE U BIOSKOPU CINE GRAND DELTA PLANET
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 17. do 23....
Tribina KNJIŽEVNOST NA FILMU - U susret novom konkursu...
Robin Vilijams je u crtanom filmu Aladin promenio 52...