•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljiljana Kontić (1931-2005)

Ljiljana Kontić (Savinac, Kraljevina Jugoslavija, 7. septembar 1931 — Beograd, 17. jul 2005) bila je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a od 1964. godine je počela da radi u Narodnom pozorištu, gde je odigrala preko 30 uloga iz klasičnog i savremenog repertoara.

Veliku popoularnost je stekla ulogom Ljeposave u crnogorskoj televizijskoj seriji „Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo“. Godine 1989, zajedno sa Dragom Malovićem, svojim partnerom iz serije, na Filmskom festivalu u Nišu, izabrani su za glumački par godine.

Bila je supruga glumca Dragomira Bojanića Gidre. Sahranjena je, pored supruga, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Filmografija:
1961. Jerma
1970. Lilika
1975. Crvena zemlja
1977. Beštije
1978. Povratak otpisanih (TV serija)
1982. 13. jul
1984. Pazi šta radiš (Maturanti)
1984. Šta se zgodi kad se ljubav rodi
1986. Majstor i Šampita
1988. Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo
1989. Iskušavanje đavola
1999. Nož
2003. Povratnici

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Zak Efron konačno otkrio da li je imao plastične...
Sutra počinje Austrijski filmski festival u Beogradu
Francuska glumica Marion Kotijar kod Dubrovnika snima film...
TV5MONDE u poseti Nišville jazz muzeju
Preminula Irena Papas
Netfliks odložio uvođenje jeftinije pretplate
„Blade Runner 2099“ Ridli Skot radi na televizijskom...
Otvaranje izložbe Predraga Terzića 20.9. u 20
IMAX premijera filma ,,Avatar" u Cineplexx Galerija...
Preminuo pozorišni i filmski velikan Radko Polič - Rac
Život i karijera muzičke dive Whitney Houston uskoro na...
Umetnički programi “Borski dim” Hua Juna i Žalbeni...
Svečano otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za...
Najavljena druga sezona serije Seks i grad, gledaoci...
Dalibor Matanić: Blagoslov je biti u žiriju LIFFE-a
Pogledajte trailer za film "Babylon" sa Bradom Pittom i...
Srpska kinematografija u fokusu festivala u San Sebastijanu
ALFIJU KABILJU URUČENA EUROPSKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO:...
Prva sezona "Krune" ponovo na listi najgledanijih Netfliks...
19. BALKANIMA od 4. do 9. oktobra u Domu kulture Studentski...
BiH ima kandidata za nagradu Oskar
As far as i can walk (Strahinja Banović) (2022) - uskoro
Paws of Fury: The Legend of Hank (2022) - uskoro
Vudi Alen ne planira u penziju
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. septembra
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 29. septembra do 05....
Džejson Momoa se ošišao pa tetovirao glavu
Zajednička konferencija za medije povodom 31. Memorijala...
Netflix promenio rok: Pogledajte kad stiže verzija sa...
Radivoje Andrić dobitnik Gran prija „Živojin Žika...