•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljiljana Krstić (1919-2001)

Ljiljana Krstić (Kragujevac, 31. oktobar 1919 — Beograd, 2. april 2001) je bila srpska pozorišna i filmska glumica.

Rođena je 31. oktobra 1919. godine u Kragujevcu.

Veći deo svoje karijere je provela u Ateljeu 212. Imala je lice, pokrete i glas običnog čoveka. Ljuba Tadić je za nju rekao da je velika glumica, ali da ni on ne može da je definiše. Živela je tiho i povučeno. Dobila je 1995. godine najveće glumačko priznanje, nagradu Dobričin prsten.

Umrla je 12. aprila 2001. godine u Beogradu.


Filmografija:
- 1954 - Sumnjivo lice (film)
- 1959 - Osma vrata
- 1962 - Prozvan je i V-3-kao Mirčetova majka
- 1966 - Vreme ljubavi
- 1978 - Nije nego
- 1980 - Dani od snova
- 1980 - Petrijin venac - kao svekrva
- 1981 - Berlin kaput
- 1981 - Pad Italije
- 1986 - Od zlata jabuka
- 1988 - Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo
- 1989 - Iskušavanje đavola
- 1997 - Tango je tužna misao koja se pleše
- 1998 - Spasitelj - kao starica

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet Niš od 11. do...
Otvoren 28. Sarajevo Film Festival
Prikazan restauriran film "Neka druga žena"
Slovenačko-srpski film “Iskupljenje” podržan u Italiji
Treći Sonic film dobio je datum izlaska
Džoni Dep sa Al Paćinom režira film o poznatom svetskom...
Predstavljamo Kinoscope program 28. Sarajevo Film Festivala
Spiderhead (2022) (2022)
Sendmen: nova Netfliksova serija kultnog autora Nila Gejmana
ZA NOVI FILM REDITELJA MARTINA MAKDONE - „DUHOVI...
O filmu „SVE(T)na leđima žene“
Prey (2022) (2022)
ANIMACIJA „KAŠEJ: KRADLJIVAC NEVESTI“ USKORO U...
Jesse Eisenberg: Sarajevo mi je najdraži grad na svijetu
Preminula glumica Olivija Njutn-Džon
Počelo snimanje filma “Pored nas” u režiji Stevana...
Dodijeljena Srca Sarajeva za najbolje TV serije
The Northman (2022) (2022)
Najave Striporame na Nisvillu
Mingusova autobiografija, rock biseri, knjige za bubnjare, ...
ŽIRI NIŠVILLE MOVIE SUMMIT 2022. PROGLASIO NAJBOljE...
Džejms Franko je Fidel Kastro u novom filmu o vanbračnoj...
Predstavljamo program Summer Screen 28. Sarajevo Film...
Program Masterclassa 28. Sarajevo Film Festivala
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 11. do 17. avgusta
Ovacije za Malkoviča na Feliks Romulijani
Pet srpskih filmova podržano u Severnoj Makedoniji
Najpovoljniji bioskopski dan u Srbiji: 16. avgust
28. Sarajevo Film Festival: Suočavanje s prošlošću
Mads Mikkelsen danas na Crvenom tepihu, Počasno Srce...