•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljiljana Krstić (1919-2001)

Ljiljana Krstić (Kragujevac, 31. oktobar 1919 — Beograd, 2. april 2001) je bila srpska pozorišna i filmska glumica.

Rođena je 31. oktobra 1919. godine u Kragujevcu.

Veći deo svoje karijere je provela u Ateljeu 212. Imala je lice, pokrete i glas običnog čoveka. Ljuba Tadić je za nju rekao da je velika glumica, ali da ni on ne može da je definiše. Živela je tiho i povučeno. Dobila je 1995. godine najveće glumačko priznanje, nagradu Dobričin prsten.

Umrla je 12. aprila 2001. godine u Beogradu.


Filmografija:
- 1954 - Sumnjivo lice (film)
- 1959 - Osma vrata
- 1962 - Prozvan je i V-3-kao Mirčetova majka
- 1966 - Vreme ljubavi
- 1978 - Nije nego
- 1980 - Dani od snova
- 1980 - Petrijin venac - kao svekrva
- 1981 - Berlin kaput
- 1981 - Pad Italije
- 1986 - Od zlata jabuka
- 1988 - Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo
- 1989 - Iskušavanje đavola
- 1997 - Tango je tužna misao koja se pleše
- 1998 - Spasitelj - kao starica

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Održana promocija knjige „Pisci u bioskopu: Književna...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. jula
Festival evropskog filma Palić – izveštaj sa...
Svetska premijera srpske koprodukcije „Elegija lovora”...
Beldocs na N1
Milutin Petrović i “Nečista krv – greh predaka”:...
POTREBA ZA MRŽNJOM Filipa Čolovića na 27. SARAJEVO FILM...
„Nečista krv – greh predaka“ Milutina Petrovića i...
Svečano zatvoren 28. Festival evropskog filma Palić
„Oaza” Ivana Ikića najbolji domaći film po izboru...
Pala poslednja klapa serije „Složna Braća – The Nekst...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 22. do 28....
Festival evropskog filma Palić – izveštaj sa...
Premijera prve dve epizode serije „Kljun” na zatvaranju...
Nišville workshop i Jazz for kids 2021
„Gripa Petrovljevih” Kirila Serebrenikova i...
Glumac Dino Bajrović voditelj ceremonije otvaranja 27....
Zrinko Ogresta: Kad ste pozvani na Palić, vaš film nešto...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet
Dragan V. Vidojković dobitnik priznanja „Petar...
Goranu Bregoviću nagrada “Šaban Bajramović”
„Najgora osoba na svetu” Joakima Trira i „Čisto...
Film „Vojvoda” Rodžera Mičela na zatvaranju Festivala...
Zlatni toranj 28. Festivala evropskog filma Palić filmu...
Cineplexx bioskop na otvorenom stiže u Čačak
Predstavljanje Filmskog centra Srbije na Festivalu...
Film „Nečista krv – greh predaka” premijerno...
27. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce...
„Prirodna svetlost” Deneša Nađa i „Čuvar brata...
Stanley Jordan svira Hendrixa!