•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubiša Bačić (1922 - 1999)

Ljubiša Bačić (Sokobanja, Kraljevina SHS, 30. decembar 1922 — Beograd, SR Jugoslavija, 24. mart 1999) je bio srpski glumac.

Svoju popularnost je stekao sinhronizovanjem crtanih filmova koji su se emitovali na Televiziji Beograd tokom 1980ih i 1990ih. Bio je član Ateljea 212 i ostvario je niz epizodnih uloga na filmu i televiziji. Pored sinhronizovanja crtanih filmova i glume, pisao je i pesme, a jedna od njegovih najpoznatijih je „Bolji život“ koju peva Dado Topić na odjavnoj špici istoimene serije. Takođe je napisao pesmu „A ja bez tebe“ koju je posvetio Mileni Dravić, a koju je otpevala Snežana Mišković Viktorija na svom albumu iz 1991. godine. Snimio je nekoliko singlova sa pesmama za decu, kao i singlove sa šlagerima. Marta 1999. godine objavljena je zbirka pesama Ljubiše Bačića pod nazivom „Moj živote malo li te ima„ koju je priredio Feliks Pašić, a napisao je i zbirku o Soko Banji.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.


Filmografija:

1950.-te
1959-1960. Servisna stanica

1960.-te
1960. Diližansa snova
1961. Štrafta
1962. Cirkus Univerzal
1963. Bezazlene duše
1963. Vikend u nebo
1962-1963. Muzej voštanih figura
1964. Put oko sveta
1964. Na slovo, na slovo
1965. Peva se u svetu
1965. Leđa Ivana Groznog
1966. Servisna stanica
1966. Crni sneg
1966. Ljudi i papagaji
1967. Zlatna praćka
1967. Deseti rođaci (TV)
1967. Krug dvojkom
1967. Visočka hronika
1968. Divni miris ljubičica
1968. Prvoklasni haos (serija)
1968. Švabica
1968. Vukadin
1968. Spavajte mirno
1968. Saculatac
1969. Krčma na glavnom drumu
1969. Hajde da rastemo
1969. Porta del cannone

1970.-te
1971. Na slovo, na slovo
1971. Don Kihot i Sančo Pansa
1972. Lutka opereta
1972. Petak veče
1972. Ću, ćeš, će
1973. Ljubavni slučaj sestre jednog ministra
1973. Ludi rečnik
1973. Naše priredbe
1973. Žuta
1977. Više od igre
1978. Povratak otpisanih

1980.-te
1980. Proleće života
1980. Vruć vetar
1981. Sedam sekretara SKOJ-a
1982. Doktorka na selu
1983. Korespondencija
1984. Sedefna ruža
1984. Ubi ili poljubi
1984. Nesrećna Kafina
1985. Priče iz bečke šume
1986. Razgovori stari
1987. Bolji život
1989. Laku noć deco

1990.-te
1993. Mrav pešadinac
1995. Otvorena vrata
1996. Gore dole
1998. Kneginja iz Foli Beržera

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

The Flash (2023) - uskoro
Sava Stojanović
Mili Bobi Braun
Elemental (2023) - uskoro
Tom Henks u trci za tri Zlatne maline
Michael B. Jordan
Sve o filmu s 11 oskarovskih nominacija
Porodični vikend 28. i 29. januara
Purple Hearts (2022) (2022)
Mads Dittmann Mikkelsen
Penn Badgley
Film „Da li ste videli ovu ženu?“ osvojio nagradu...
"Kikoriki: Već viđeno“ na Porodičnom vikendu 28. i 29....
Na repertoaru "Kustendorfa" 24 filma
Predstavljamo filmove iz Enter Dok takmičarske selekcije...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 26. januara do 01....
M3GAN (2022) (2022)
Takmičari realityja "Squid Game" nezadovoljni uslovima,...
Eagle Eye (2008) (2008)
Ema Tompson
Glumac iz kultne serije "Dosjei X" vodi zanimljiv život
Uzrok smrti Preslijeve kćerke još nije utvrđen
Cate Blanchett
Jonathan Pryce
Filmovi na "Kustendorfu" govore o ljubavi, poslu i smrti
Da li će protiv Aleka Boldvina biti podignuta optužnica...
Knock at the Cabin (2023) - uskoro
Veče svinga i latino džeza 28.2. na Kolarcu
Michele Morrone
Ozvaničen veliki povratak legende