•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Wesley Snipes preporučuje gledanje ‘Coming 2 America’...
Film Maje Novaković 'A sad se spušta veče' osvojio još...
Darko Bajić i Ana Franić na dodeli nagrada 3. Dunav Film...
Sutra svečano zatvaranje i dodela nagrada 13. Beldocs...
Pulski filmski festival: "Velika zlatna arena" za film...
Stvaralaštvo legendarnog Maka Sajka u fokusu četvrtog...
Razgovor sa književnicom Barbi Marković
Šejla Kamerić - Place to Stay
Ladies night uz dugoočekivani nastavak filma ,,After" u...
Predstavljamo vam top 5 filmova koje ne smete propustiti na...
Bioskop Vilin Grad – repertoar od 10. do 16. septembra
Trejler novog SF filma 'Dune' pogledalo više od 20 miliona...
Drugi festivalski dan posvećen filmovima Kler Simon u...
Hristina Popović, Mladen Đorđević i Filip Đurić u...
Radni susreti: Razgovor sa pozorišnim i vizuelnim...
The Platform (El hoyo) (2019)
Senke nad Balkanom 2 imaju najviše nominacija za FIDES
Preminuo češki režiser i oskarovac Jirži Mencl
Vladimir Andrić i Slavčo Malenov dobitnici Nagrade za...
Mira Banjac: Na palićkom festivalu osećam da sam deo...
Preminula glumica Dajana Rig
Program Beldocsa u Muzeju savremene umetnosti
The Suicide Squad oslobodiće novu stranu Harley Quinn,...
Svečano otvoren 27. Festival evropskog filma Palić
Mirjana Karanović: Festival evropskog filma Palić je...
Dodeljene nagrade u programskom segmentu Serbian Docs in...
Proglašeni pobednici 27. Festivala evropskog filma Palić
Objavljen kompletan program 27. Međunarodnog festivala...
Skot i Bejli (Scott & Bailey):Kompletna britanska...
Američki filmski institut uvrstio Gretu Garbo među pet...