•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Francuski institut u Srbiji - Program Circus (must) SEE :...
Beldocsovi “Meteori” - putovanja na mesta gde je vreme...
,,After posle pada" na Ladies night događaju u Cineplexx...
"After Posle pada" na Ladies night događaju u Cineplexx...
My Octopus Teacher (2020) (2020)
Goethe Institut u Beogradu - Održan razgovor Zorana...
Austrijski kulturni forum - Izložba Na drugi pogled od 13....
Letnja filmska škola Beogradske internacionalne nedelje...
37.000 gledalaca filma NEČISTA KRV - GREH PREDAKA za...
VR program Beldocs festivala u Bioskopu Balkan i Galeriji...
Izveštaj sa konferencije za medije - 14. BELDOCS –...