•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Kameron Dijaz napustila glumu?
Prvi pogled na jezivi horor koji je snimljen za samo 15...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 8. do 14. aprila
Stiže serija o Rokiju?
Sarajevo Film Festival - Filmovi u programu Mreže...
Evan Peters moguća glavna zvezda filma Ace Ventura 3 –...
Rasel Krou u ekipi Marvelovog filma
Poslednja klapa filma o Tomi Zdravkoviću pala u Čikagu
BINA - Naselje Cerak Vinogradi kulturno dobro Republike...
Uživanje za dvoje po ceni jedne ulaznice u Cineplexx...
Glumica Zendaya će pozajmiti glas Zečici Loli u filmu...
Snimanje nastavka "Prijatelja" zakazano za narednu nedelju
Hari i Megan najavili svoju prvu seriju za Netflix
BINA - Svečano otvaranje 16. BINA – Izložba Beogradska...
Preminuo Volter Olkevic, zvezda serije Tvin Piks
Otvorena izložba „Transmutacija” Nikole Mihajlovića u...
Završeno snimanje filma "Glumčina" o Zoranu Radmiloviću
Održana dodela SAG nagrada: Dominacija serija "The Crown"...
Džordž R.R. Martin potpisao novi, višemilionski ugovor...
Otvorena izložba Tragovi jednog vremena – Filmski...
Porodični vikend 3. i 4. aprila u bioskopu Vilin Grad
Igra prestola se seli u pozorište
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 1. do 7. aprila
Alone (2021) - uskoro
Film 'Superdeep' sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi od...
Nikola Đuričko u američkoj naučno-fantastičnoj seriji
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 8. do 14. aprila
Devet filmova u devet dana Proljetnog izdanja Sarajevo Film...
,,Mortal Kombat" stiže u Cineplexx Niš bioskop
Spiral: From the Book of Saw (2021) - uskoro