•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

MCF otkupio 12 filmova sa Kanskog festivala

Srpska distributerska kuća MegaKom film otkupila je 12 filmova koji će biti prikazani u okviru glavnog programa 70. Kanskog festivala koji se održava od 17. do 28. maja, a među njima je ostvarenje koje će otvoriti festival - Ismael's Ghosts proslavljenog reditelja Arnoa Desplešina.

Ismael's Ghosts je francuska drama o režiseru koga život baca u vrtlog iskušenja zbog duhova prošlosti. Glavne uloge tumače Metju Almarik, Marion Kotijar, Šarlot Gensbur i Luj Garel.

Među filmovima koje je MCF otkupio, u Kanu će biti prikazano i ostvarenje čuvenog reditelja Majkla Hanekea - Happy End, koje govori o migrantskoj krizi. Haneke je publici poznat kao reditelj koji pokreće društvena pitanja i oslikava osećanja otuđenosti koje pojedinci doživljavaju u modernom društvu. Između ostalih nagrada, njegovo ostvarenje Bela traka osvojilo je Zlatnu palmu na Kanskom festivalu 2009. godine, kao i nagradu Zlatni globus za najbolji strani film.

Priču o životu legendarnog francuskog reditelja Godara, Mišel Azanavikijus prenosi kroz ostvarenje pod nazivom Le Redoutable, koje će se naći u okviru glavnog programa festivala. Kao što je uradio u filmu Artist, Azanavikijus i ovog puta pravi omaž klasičnom bioskopu, film koji je u isto vreme neverovatno zabavan i duboko dirljiv.

MCF je otkupio i filmove Hikari (Naomi Kawase), The Killing Of The Sacred Deer (Yorgos Lanthimos), A Gentle Creature (Sergei Loznitsa), Jupiter''s Moon (Kornel Mundruczo), You Were Never Really Here (Lynne Ramsay), Loveleš (Andrey Zvyagintsev), In The Fade (Fatih Akin), Rodin (Jacques Doillon), kao i film How to Talk to Girls at Parties" (John Cameron Mittchell) koji će se prikazati van konkurencije.

Navedni filmovi, koje je otkupio MCF, naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....