•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

MOJ OFF SA ROBERTOM PATINSONOM I ŽILIJET BINOŠ U DRAMI "ŽIVOT MEĐU ZVEZDAMA"

Rediteljka Kler Deni koja je decenijama unazad gradila svoje ime u svetu filma, a sineastama Džimiju Džarmušu i Vimu Vendersu bila asistent na setovima, snimila je naučno-fantastičnu dramu " Život među zvezdama" sa Oskarovkom Žilijet Binoš, Robertom Patinsonom i reperom Andreom 3000 u glavnim ulogama

Francuska rediteljka Kler Deni (Claire Denis), čije dugogodišnje iskustvo broji mnoge nagrade i nominacije uvaženih filmskih festivala, od Kana, Berlina do festivala u Veneciji napisala je i snimila originalnu naučno-fantastičnu dramu "Život među zvezdama" (High Life), sa svetski popularnim glumcima - Robertom Patinsonom poznatim po sagi "Sumrak" (Twilight) i Žilijet Binoš u glavnim ulogama.
Film će se naći na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF od subote, 11. jula.

Iako je početno za glavnu žensku ulogu bila u planu američka glumica Patriša Arket, nakon što je zbog opravdanih razloga propustila ulogu, Žilijet Binoš je došla kao sjajan i siguran izbor. Nakon filma "Neka svetlost uđe" rediteljka Deni i glumica Binoš ponovo sarađuju zajedno. Glumica koja je dobitnik nagrade Oskar (Engleski pacijent) i koja ima iza sebe preko 60 filmova tumači glavnu ulogu u drami o grupi zatvorenika osuđenih na doživotnu robiju koji su prihvatili "virtuelnu misiju samoubistva", vožnjom svemirskim brodom ka crnoj rupi.
Ostvarenje, koje je ovenčano FIPRESCI nagradom na festivalu u San Senastijanu, smešteno je u neodređenu budućnost, u svemirskom brodu, u misji izvan Sunčevog sistema.

Monte je samo jedan od nekoliko osuđenika na smrt koji dobijaju šansu da umesto izvršenja kazne odu u samoubilačku misiju u svemir, kako bi prikupljali energiju iz crne rupe. Doktorka koja je sa njima na misiji koristi situaciju u cilju sprovođenja svog eksperimenta u kojem opsesivno istražuje ljudsku sposobnost za reprodukciju u svemiru. Sumorna sudbina i skučeni prostor u kojem se posada nalazi dovode do brutalnog nasilja.

Osim dvoje istaknutih glumaca, u filmu igraju i američki muzičar Andre 3000 (André Benjamin), koga je rediteljka upamtila po, kako kaže, fantastičnoj ulozi legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, kao i najmlađa među njima, beba Skarlet, koja je svoje prve korake načinila upravo na snimanju filma "Život među zvezdama".

Film je sniman i u Nemačkoj, što je Kler Deni vratilo uspomene na grad Berlin i film "Nebo nad Berlinom" (Wings of Desire) reditelja Vima Vendersa sa kojim je sarađivala i bila mu asistent na snimanju. Francuska rediteljka je svoj prvi provokativni debi napravila sa filmom "Čokolada" iz 1988., a usledila su i ostvarenja "Dobar posao" (Beau Travail), "White Material" i "35 Shots of Rum".

Podeli:



Preporucujemo