•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

MOJ OFF SA VILJEMOM DEFOOM U ITALIJANSKO-AMERIČKOM FILMU "TOMAZO"

Nagrađivani festivalski naslovi istaknutih svetskih reditelja i sa glumcima zapaženih uloga i karijere još uvek čine jezgro i kvalitetnu dopunu repertoaru kućnog bioskopa MOJ OFF, što ga i čini jedinstvenom "dvoranom" na domaćoj Online sceni.

Od subote, 8. avgusta raznovrstan repertoar bioskopa MOJ OFF biće dopunjen sa novim filmovima svetske kinematografije: Od američko-italijanskog filma "TOMAZO" (Tommaso) sa Viljem Defoom u glavnoj ulozi, preko japanskog ostvarenja "POSLE OLUJE" (After the Storm) i engleske romanse "NA PLAŽI ČESIL" (On Chesil beach), do norveškog sinhronizovanog porodičnog filma "MALI TRAKTOR FERGI 1".

Nakon što je prikazan u okviru specijalne projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu 2019., a potom na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, italijansko-američki film "Tomazo" naći će se i u MOJ OFF bioskopu. Američki dvojac, glumac Viljem Defo (Willem Dafoe) i reditelj Abel Ferara (Abel Ferrara) ponovo sarađuju zajedno i nakon filmova "Poslednji dan na zemlji" (2011.) i "Pazolini" (2014.) donose nam na "virtuelno platno" svoje poslednje zajedničko ostavrenje.
"Tomazo" je priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi, pokušavajući da pomiri svoje nove početke s burnom prošlošću koja ga prati.

Reditelj i scenarista Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da pronađe sreću u ulozi supruga i oca?! Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga predstavljenog s nežnošću i razumevanjem, Viljem Defo dočarava verno.
Reditelj ističe da film "Tomazo" nije u potpunosti autobiografski, ali određene paralele postoje, posebno u budističkom pristupu života.

U četvrtak, 13. avgusta BESPLATNO će biti prikazan japanski film "Posle oluje" nagrađivanog japanskog reditelja Horikazu Kore-ede koji je za ovaj film dobio pohvale kritike na Kanskom festivalu 2016. i osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Jokohami. Priča o ljudima koji imaju problema da očuvaju svoju zajednicu otkriva i vapaj pripadnika triju generacija jedne porodice, u kojoj su deca najviše pogođena posledicama njenog razdvajanja.

Od engleskog pisca i scenariste Ijana Mekjuena, poznatog po filmu "Pokajanje" (Atonement), stiže ljubavna priča ‚‚Na plaži Česil“ iz 2017., snimljena po romanu koji prikazuje dvoje mladih na samom početku zajedničkog života.

Florens i Edvard dolaze iz potpuno različitih svetova. Ona je violinistkinja u gudačkom kvartetu; on je diplomirani istoričar zainteresovan za književnost. Ona je bogata, on nije. Ali, oni se jako dobro razumeju. U stvari, mladi zaljubljeni par se upravo venčao i uputio u mali hotel na plaži Česil gde će provesti svoj medeni mesec. Sećanja na opuštene i zaljubljene trenutke im igraju pred očima dok se spremaju za ono što se podrazumeva prve bračne noći – prvo seksualno iskustvo.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...