•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Man of Steel (2013)

U Panteonu superheroja, Supermen je naoznatiji i najpoštovaniji lik svih vremena. Klark Kent/Kal-El (Henri Kavil) je mladi novinar dvadesetih godina koji se oseća otuđenim zbog moći koje prevazilaze maštu. Transportovan na Zemlju pre mnogo godina sa Kriptona, napredne planete, Klark se bori sa velikim pitanjem 'Zašto sam ovde?' Vaspitavan u sistemu vrednosti svojih novih roditelja Marte (Lejn) i Džonatana Kenta (Kostner), Klark ubrzo otkriva da posedovanje nadljudskih moći podrazumeva i donošenje veoma teških odluka. Kada je svetu stabilnost najpotrebnija, on biva napadnut. Hoće li njegove sposobnosti biti upotrebljene kako bi se održao mir ili će poslužiti da se zavadi i vlada? Klark mora da postane heroj poznat kao Supermen, ne samo da bi bio poslednji svetionik nade za svet, već i da bi zaštitio one koje voli.

Rođen je na Kriptonu kao Kal-El, a odrastao je na Zemlji kao Klark Kent. Kom svetu pripada? Za koji svet se bori? Ovo su pitanja sa kojima se suočava Supermen, a njegov izbor odrediće sudbinu planete koju je uvek nazivao kućom. “U svetu super heroja, Supermen je beskompromisna figura, koja postoji kako bi pokazala ono najbolje što postoji u svima nama”, rekao je reditelj filma Zak Snajder i dodao “on je ideal i ono čemu težimo. On je ikona koja se proširila van stripa i opstaje u svetu popularne kulture.” Kreiran od strane Džerija Sigela i crtača stripa Džozefa Šustera, Supermen se prvi put pojavio 1938. godinu, u strip-časopisu Action Comics. Ubrzo je postao kulturni fenomen, a broj njegovih fanova rastao je i van Amerike. On je postao jedan od najpoznatijih izmišljenih likova koji se bori sa zlikovcima.

Glumac Henri Kevil, sa velikim uzbuđenjem prihvatio je ulogu Čoveka od čelika za koju kaže “Supermen je zaista jedna posebna ličnost koju je čovek stvorio. On se bori za nadu, za pobedu dobrog nad zlim. Bez obzira šta se dešava u našim životima ili u svetu, nada je ta koja uvek opstaje. Uvek ćemo se suočavati sa teškoćama, a ona će uvek imati važnu ulogu u našem životu. Biti pod plaštom Supermena, taj izazov nisam mogao da propustim”, rekao je gumac.


U ovom scenariju važan uticaj na ličnost Supermena, imali su njegov pravi otac i očuh, čije uloge tumače istaknuti Kevin Kostner i Rasel Krou. Neizostavnu Lusi Lejn, novinarku istraživača, ovaj put glumi Ejmi Adams. “Klarkov put je pronalaženje sebe. On beži od toga ko je i šta je i zato se oseća usamljenim. On se kroz težak rad trudi da ne izrazi svoju moć i sposobnost, međutim greške koje pravi čine ga intrigantnim za Luis. Njen je posao, a i sama priroda, da otkriva i izlaže istinu”, rekla je glumica. Reditelj Snajder dodaje “Supermen oseća da bi trebalo da ostane na margini društva, pitajući se stalno koja je svrha njegovog postojanja. O tome se svi pitamo, ali po Klarka je to teže, jer ono što je kod njega najbolje, upravo je zastrašujuće za ostale.

U traganju za svetom kome pripada, Klark je prepušten sam sebi. Mislim da će se publika poistovetiti sa ovim Supermenom, jer svi smo u nekom trenutku delili ta životna pitanja”. Henri Kevil ističe kako se Klark uvek osećao kao autsajder. “On je odrastao u porodici koja stvari nije rešavala na agresivan način. Borba sa odrsatanjem i sazrevanje, saterala ga je u povlačenje u samog sebe”, rekao je glumac koji tumači lik Supermena i koji se podrobno pripremao za ovu ulogu, izučavajući stripove, od kojih je sve počelo: ”On je znatno kompleksniji lik, nego što mnogi misle. U ovom filmu mi govorimo o njegovom poreklu, o kom on sve saznaje uporedo sa samom publikom. Kada se suoči sa činjenicom da mora da izabere da li će da se bori za Kripton ili Zemlju, to i nije laka odluka za njega.” Kevin Kostner koji igra lik oca koji prihvata dete sa druge planete kaže da ovakve teme ostavljaju utisak na gledaoce “Ljudi često govore o filmu kao nestvarnom, ali istina je da nas oni često navode na razmišljanje i na pitanje Kakav sam ja čovek?”, rekao je Kostner.

Fokusiranje na početak priče i Kripton kao prvobitni dom Supermena, dalo je producentima filma mogućnost da skroje neki novi imaginarni svet. Njihov cilj je bio da publika potpuno uroni u novo okruženje. Oni veruju da će priča, koj više od pola decenije, ostvaruje uspeh i ovaj put zaintrigirati ljubitelje super heroja i akcionih filmova.

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2013
Reziser:Zack Snyder
Producent:Christopher Nolan, Charles Roven, Deborah Snyder, Emma Thomas
Scenario:David S. Goyer, David S. Goyer
Uloge:Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon
Uzrast:PG-13
Award:dve nagrade i 5 nominacija
Box office:288.7M USD
Studio:Warner Bros., Legendary Pictures
Zemlja:United States
Website:manofsteel.warnerbros.com/index.html
Jezik:Engleski
Trajanje:143 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila