•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marcia Cross

Marcia Cross (Marlborough, Massachusetts, 25. mart 1962.) je američka glumica najpoznatija po ulozi Bree van de Kamp u TV-seriji Desperate Housewives.

Kao dete, Marcia je oduvek htela postati glumica, pa je bila odlučna u stvaranju glumačke karijere. Maturirala je u školi Julliard u New Yorku. Karijera joj je počela 1984. godine, kada se pridružila glumačkoj postavi tada popularne daytime sapunice "The Edge of Night". Nakon šest meseci od Marcijinog dolaska, sapunica je završila s emitovanjem nakon punih 28 godina. Sledeće godine, 1985., Marcia je glumila uz Carrolla O'Connora u televizijskom filmu "Brass". 1986. godine dobila je glavnu ulogu u televizijskom filmu "Pros & Cons", rame uz rame s komičarkom Sheryl Lee Ralph. Nakon toga, usledio je i film "The Last Days of Frank and Jesse James" (1986), gde je nastupala uz June Carter Cash, Willie Nelsona, Johnny Casha i Krisa Kristoffersona. Marcijina karijera je išla prema vrhu kada je dobila uloge u dve daytime sapunice, "One Life to Live", gde je glumila Kate Roberts, i u "Another World" gde je nastupila kao Tanya. Početkom 90-ih nastupala je u još dve poznate TV serije, "Knots Landing" i "Melrose Place".

U "Melrose Place" nastupila je u ulozi psihotične doktorke Kimberly Shaw. Serija je bila kulturni fenomen, često spominjan kao jedan od nezaboravnih showova 90-ih. Marcia je u seriji nastupala uz poznate glumice, kao Heather Locklear, Courtney Thorne-Smith i ostale. Ali, 1993. godine Marcia je u svom životu doživela tragediju kada je preminuo njen zaručnik Richard Jordan. Marcia nije posustala, te se, kako bi se nosila s tugom, nastavila da radi, te je tako snimila filmove "Female Perversions" i " Always Say Goodbye". 1997. godine napušta seriju "Melrose Place" kako bi primila diplomu za magistra psihologije, što joj je i pošlo za rukom.

U periodu 1997. - 2003. glumila je regularno. Nakon što je u WB-jevoj dramskoj seriji "Everwood" nastupala jednu sezonu, dobila je ponudu za novu seriju, fenomen 21. veka, "Desperate Housewives". 2004. Marcia je dobila ulogu Bree Van De Kamp, te joj je ta uloga zasada donela najveću slavu u SAD- u i šire.


Filmografija:
2004-2012 Desperate Housewives (TV series)
2011 Bringing Up Bobby
2009 Just Peck
2005 Desperate Housewives: Oprah Winfrey Is the New Neighbor (TV short)
2003-2004 Everwood (TV series)
2003 The Wind Effect (video short)
2002-2003 The King of Queens (TV series)
2002 Eastwick (TV movie)
2002 Bank (video)
2001 CSI: Crime Scene Investigation (TV series)
2001 Living in Fear (TV movie)
2001 Strong Medicine (TV series)
2001 Bad News Mr. Swanson (TV movie)
2000 Ally McBeal (TV series)
2000 Spin City (TV series)
2000 Profiler (TV series)
2000 Dancing in September
1999 Touched by an Angel (TV series)
1999 Boy Meets World (TV series)
1999 The Outer Limits (TV series)
1998 Target Earth (TV movie)
1997 Seinfeld (TV series)
1992-1997 Melrose Place (TV series)
1997 Ned and Stacey (TV series)
1996 All She Ever Wanted (TV movie)
1996 Female Perversions
1996 Always Say Goodbye (video)
1995 Burke's Law (TV series)
1995 X-Men 2: Clone Wars (Video Game)
1995 Ripple (short)
1995 Mother's Day (TV movie)
1994 M.A.N.T.I.S. (TV movie)
1993 Raven (TV series)
1993 X-Men (Video Game)
1992 Herman's Head (TV series)
1992 Murder, She Wrote (TV series)
1991-1992 Knots Landing (TV series)
1991 Pros and Cons (TV series)
1991 Jake and the Fatman (TV series)
1990 Storm and Sorrow (TV movie)
1990 Bad Influence
1990 Quantum Leap (TV series)
1989 Doctor Doctor (TV series)
1989 Who's the Boss? (TV series)
1989 Booker (TV series)
1989 Just Temporary (TV movie)
1989 Cheers (TV series)
1989 It's Garry Shandling's Show. (TV series)
1988 Almost Grown (TV series)
1986-1987 One Life to Live (TV series)
1986 Another World (TV series)
1986 George Washington II: The Forging of a Nation (TV movie)
1986 Tales from the Darkside (TV series)
1986 The Last Days of Frank and Jesse James (TV movie)
1986 Pros & Cons (TV movie)
1985 Brass (TV movie)
1984 The Edge of Night (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

Premijera nove serije "Supermen i Lois"
Još sedam dana do kraja konkursa za Ukrštene umetničke...
Žena u belom (The Woman in White): Nova dramska...
Tozovac: Život Tome Zdravkovića bio dosadan, nema...
Festival animiranog filma Tricky Women 2021
Hugh Grant i Josh Hartnett pridružuju se glumačkoj ekipi...
Kevin Hart tužio asistenta, ukrao mu više od milion dolara
Miki Manojlović i Vladimir Kopicl dobitnici nagrade...
Kultni akcioni film Face/Off dobija rimejk
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 18. do 24. februara
High Ground (2020) - uskoro
Martin Scorsese: Stranice poput Netflixa su obezvredile...
Premijera „Dare iz Jasenovca“ 20. februara ekskluzivno...
Nominacije za nagradu Oskar Diznijevoj i Piksarovoj...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 25. februara do 3....
Netflix odbio dokumentarac Olivera Stouna o Kenediju
Netflix najavio dokumentarni film o američkom reperu The...
Stiže serija "Gospodin i gospođa Smit"
Objavljen trailer filma "Justice League"
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 25. februara do 3. marta
Učestvuj u konkursu: Šta tvoju dušu čini srećnom
Najveća čudovišta na velikom platnu Cineplexx bioskopa
Da li se Donnie Darko 3 zaista događa? Reditelј Richard...
U susret sinhronizovanoj avanturi "Duša" pitali smo Marka...
Red Dot (2021) - uskoro
Star Trek 4 se vraća, angažovan novi režiser
Merlinka festival dobitnik nagrade Međunarodne lezbejske i...
Otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju kod Ateljea 212
Kultni filmovi svetske kinematografije ponovo na FEST-u
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 18. do 24. februara