•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marija Karan

Marija Karan je srpska glumica. Rođena je 29. aprila 1982. godine u Beogradu, Srbija, a glumom je počela da se bavi 2002. godine. Postala je poznata 2004. godine, u filmu Jesen stiže, dunjo moja (2004). Nastavila je s ulogama u popularnim projektima, kao što su filmovi Kad porastem biću Kengur i Sedam i po i serija Ljubav, navika, panika (2005), koju je napustila 2006. godine (zamenila ju je Borka Tomović). 2007. godine je glumila u jednom od najuspešnijih srpskih filmova te godine, Četvrti čovek, a trenutno radi na filmu Taksista.

Kao devojčica, volela je da ide po kraju i susedima peva i priča viceve. Tada je kod nje primećen glumački talenat, pa je još kao mala znala da će biti glumica. Studirala je zajedno sa glumcima kao što su Kalina Kovačević, Nada Macaković, Ana Marković i Nikola Rakočević. Da nije glumica, postala bi doktor. Pored glume, velika strast su joj odbojka, stoni tenis i fitnes-biciklizam.


Filmografija:
2000.-te
2002. Noć uz video
2003. Gotovo mitski
2003. Mile protiv tranzicije
2004. Slobodan pad
2004. Kad porastem biću Kengur
2004. Ulični hodač
2004. Jesen stiže, dunjo moja
2005. Ochet
2005-2006. Ljubav, navika, panika
2006. Sedam i po
2006. Ne skreći sa staze
2007. Kradljivac uspomena
2007. Četvrti čovek
2008. Taksista
2008. Casualty

2010.-te
2010. Dark Relic
2011. The Rite

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Revija ruskih filmova humanitarnog karaktera u Bijeljini
Aleksandaru Sokurovu uručena nagrada za životno delo...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 01. do 07....
Održane premijere „Da li ste videli ovu ženu“ i...
Završen FAF: „Da li ste videli ovu ženu?“ najbolji na...
ŽIVOPISAN PRIKAZ OSNAŽIVANJA ŽENA '60-ih GODINA U...
Netflix predstavio jedinstven projekat: Epizode nove serije...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 1. decembra do 7....
Obeležavanje jubileja 100 godina Duška Radovića
Kijanu Rivs dolazi u Srbiju
Kolarac i kustoskinja Biljana Ćirić - Dva predavanja u...
Bredli Kuper i Irina Šajk u šetnji sa ćerkom: Opet...
8. Dead Lake Festival horora od 9. do 11. decembra u...
James Cameron kaže da Avatar 2 mora da zaradi dve...
Održana premijera dva dokumentarna filma Mile Turajlić na...
Tom Hanks u ekranizaciji svetskog bestselera "Čovek zvani...
Srđan Karanović - Odustao sam od snimanja filmova
Nesvakidašnja filmska priča o životu Dejvida Bouvija...
11. GoetheFEST u Beogradu, Novom Sadu i Nišu
Otvaranje izložbe Sadka Hadžihasanovića ,,Don’t Play...
„Kristina“, „Poslevode“, i „Najsrećniji čovek...
Spilberg dobija Zlatnog medveda za životno delo
Muzička porodica Ude 10. decembra na Kolarcu
Filmski centar Srbije dogovorio saradnju sa Aleksandrom...
Top Gun je postao još bolji Tom Kruz dobio urnebesnog...
FESTIVAL ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2022
28. FAF na BIS
Dodeljene diplome za šarfere, rasvetljivače, i tehničare...
ELEKTRONIKA SA OKUSOM MEDITERANA: SOLO ALBUM NENADA...
Glumica Ksenija Marinković otvorila 28. Festival autorskog...