•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marija Pikić za ulogu u filmu "Balada" dobila nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Lecceu

Marija Pikić je za ulogu u filmu "Balada" Aide Begić osvojila nagradu za najbolju evropsku glumicu na 23. izdanju filmskog festivala u Lecceu, Italija.

Marija Pikić je na "Festival del Cinema Europeo" osvojila nagradu SNGCI Međunarodnog udruženja italijanskih filmskih novinara za najbolju glumicu/glumca.

Novi film Aide Begić "Balada" kandidat je Bosne i Hercegovine u kategoriji za najbolji strani dugometražni film za nominaciju za nagradu Oscar® Američke akademije.

Film "Balada" je nominovan za 4. nagradu arapske kritike za najbolji evropski film. Prikazan je u službenom programu 63. Thessaloniki International Film Festivala u Grčkoj, a nakon Italije slede projekcije na festivalima u Holandiji, Francuskoj, Belgiji, Srbiji i Nemačkoj.

Svetsku premijeru je imao na ovogodišnjem 28. Sarajevo Film Festivalu, gde je prikazan u takmičarskom programu igranog filma. Na Tuzla Film Festivalu je osvojio nagradu za najbolji film.

Film je rađen potpuno u BiH. produkciji. Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

"Balada" je priča o Meri, neambicioznoj domaćici i majci devojčice Mile (8), koja se posle deset godina bračnog života vraća u roditeljsku kuću. Ubrzo nakon povratka Meri shvata da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao i u kompleksnim relacijama između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata. Jedino što je čini srećnom, a zbog čega je svi osuđuju, je odlazak na audiciju za film koji se snima u komšiluku.

U filmu igraju: Marija Pikić, Jasna Žalica, Slaven Vidak, Enes Kozličić, Lana Stanišić, Milan Tocinovski, Amar Čustović, Davor Golubović, Gaia Tanović. Snimatelj zvuka je Nirvan Imamović, masku i šminku je radila Lamija Hadžihasanović Homarac, kostim Sanja Džeba, scenografiju Emina Kujundžić, dizajn zvuka Igor Čamo, montažu Redžinald Šimek, direktor fotografije je Erol Zubčević.

Film je nastao u produkciji producentske kuće Film House iz Sarajeva, a producenti su Adis Đapo, Aida Begić i Erol Zubčević.

Podeli:



Preporucujemo