•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mark Wahlberg

Mark Robert Michael Wahlberg (Boston, Massachusetts , 5. juna 1971.), američki glumac i bivši muzičar, nominovan za Oscara i osvajač nagrade BAFTA.

Rodio se u bostonskoj četvrti Dorchester, kao najmlađi od devetero dece. Majka je bila bankarska činovnica, a otac je radio kao dostavljač.

U sebi ima švedske, irske i krvi francuskih Kanađana. Poznat je po impresivnom telu, posebno mišićima. Odgojen je kao katolik, ali nikad nije maturirao, a bio je i u problemima sa zakonom. Imao je namanje 25 prijava, po vlastitom priznanju.

Takođe je vrlo rano postao ovisan o kokainu. Prvo je bio muzičar i član grupe 'The Funky Bunch', ali je kasnije nastavio samostalnu karijeru. Muzikom se bavio od 1991. do 1997. godine. Bio je predgrupa 'NKOTB' na njihovoj poslednjoj turneji. Glumi od 1993. godine, a do sada je ostvario niz zapaženih uloga. Ipak, najpoznatiji je kao Dirk Diggler u filmu 'Boogie Nights'. Oženjen je, ima dvoje dece. Praktični je katolik.

Došao je u središte kontroverze nakon što je odćutao homofobnu primedbu jednog jamajčanskog muzičara s kojim se pojavio u tv-showu. Kasnije se ogradio od homofobije, ali pod pritiskom medija. Razmatran je za ulogu u filmu "Planina Brokeback", ali ipak nije dobio ulogu.

Filmografija:
2012 Good Time Gang (pre-production)
???? Lone Survivor (pre-production)
2013 2 Guns (filming)
2013 Pain and Gain (post-production)
2013 Broken City (completed)
2012 Ted
2012 Contraband
2010 The Fighter
2010 Cubed (TV series)
2004-2010 Entourage (TV series)
2010 The Other Guys
2010 Date Night
2009 The Lovely Bones
2008 Saturday Night Live (TV series)
2008 Max Payne
2008 The Happening
2007 We Own the Night
2007/I Shooter
2006 The Departed
2006 Invincible
2005 Four Brothers
2004 I Heart Huckabees
2003 The Italian Job
2002 The Truth About Charlie
2001 Rock Star
2001 Planet of the Apes
2000 The Perfect Storm
1999 Three Kings
1999 The Corruptor
1999 The Yards
1998 The Big Hit
1997 Boogie Nights
1997 Traveller
1996 Fear
1995 The Basketball Diaries
1994 Renaissance Man
1993 The Substitute (TV movie)
1993 Out All Night (TV series)

Producent:
2013 Three Mississippi (producer) (pre-production)
2012 Teamsters (TV movie) (executive producer) (pre-production)
???? Thicker Than Water (producer) (pre-production)
2013 Broken City (producer) (completed)
2012 Contraband (producer)
2010-2011 Boardwalk Empire (TV series) (executive producer - 9 episodes)
2010-2011 How to Make It in America (TV series) (executive producer - 16 episodes)
2004-2011 Entourage (TV series) (executive producer - 83 episodes)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...