•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marko Janketić, “Plavi cvijet” i “Zastoj” danas na LIFFE-u

Petog festivalskog dana 14. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, u glavnom takmičarskom programu biće prikazana dva filma. Hrvatski flm “Plavi cvijet” Zrinka Ogreste, dobitnik pulske “Zlatne arene” za najbolji film, na programu je od 19 sati u Narodnom pozorištu, dok je slovenački film “Zastoj” Vinka Moderndorfera, od 21 sat u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra.

U Krupnom planu danas u LKC od 19 sati gost će biti jedan od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije, Marko Janketić, koji je ove godine na LIFFE-u član žirija takmičarskog programa.

U istom prostoru, od 17 sati biće predstavljena knjiga “Kulturna politika i stimulacija filmske proizvodnje u Srbiji” dr Darje Bajić Božović.

Danas od 15 sati u LKC-u biće održana redovna Konferencija reditelja. Na njoj će učestvovati: reditelj Darko Bajić, umetnički direktor LIFFE-a, hrvatski reditelj Hrvoje Hribar, član novog Umetničkog veća LIFFE-a i nekadašnji direktor HAVC-a, slovenački reditelj Klemen Dvornik, predsednik Udruženja evropskih filmskih reditelja (FERA), Stefan Đilineo, direktor UFUS AFA Zaštite, reditelj Srefan Arsenijević (putev video-linka) i reditelj Srdan Golubović. Na Konferenciji reditelja govoriće se na nekoliko važnih tema o položaju reditelja i njihovom ostvarivanju prava na naknadu autorskih prava za prikazivanje filma.

FOTO: Promo
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu