•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Međunarodna premijera filma “Usekovanje” na Moskovskom filmskom festivalu

U glavnom takmičarskom programu festivala A kategorije u Moskvi biće prikazan “Usekovanje” u režiji Siniše Cvetića, film koji je nastao zahvaljujući i podršci Filmskog centra Srbije

Moskovski filmski festival ove godine biće održan po 44. put, ali u izmenjenom terminu – od 26. avgusta do 2. septembra, a deo glavnog takmičarskog programa, uz šest drugih filmova, biće i srpski dugometrražni igrani film “Usekovanje” u režiji mladog Siniše Cvetića, a po scenariju Davida Jovanovića. U pitanju je međunarodna premijera ovog ostvarenja nastalog zahvaljujući i podršci Filmskog centra Srbije.

“Usekovanje” predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana – Jovana. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, a Jovan krije od njih da se drogira i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnihtajni i sukoba.

Uz Cvetića i Jovanovića autorsku ekipu filma čine: Marko Milovanović (direktor fotografije), Tihomir Dukić i Marko Tisovec (montažeri), Luka Broćić (kompzitor), Bojan Jovanović (scenograf), Snežana Karl (kostimografkinja), Nebojša Stojanović (snimatelj zvuka), Nebojša Zorić, Velibor Hajduković (dizajn i miks zvuka), Nataša Bošković (maskerka). Film je realizovan u produkciji “Košutnjak filma”, producent filma je Zoran Janković, umetnički direktor Slobodan Terzić, a direktorka filma Višnja Nikitin.

Uloge tumače: Pavle Mensur, Bojan Žirović, Aleksandra Balmazović, Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Jovana Gavrilović, Momčilo Pićurić.

U selekciju kratkog metra na moskovskom festivalu međunarodnog i takmičarskog karaktera, A kategorije, uvršten je i diplomski film “Sami zajedno” Aglaje Filipović, dipl. rediteljke Akademije umetnosti u Beogradu.

U ovom dvadesetominutnom filmu glume Jovana Dragaš i Vladimir Gvojić, a sinopis otkriva sledeće: vraćajući se kući Ines i Vuk se slučajno upoznaju u Beogradu. Zbog nepredvidivih okolonosti prinuđeni su da dele hotelsku sobu. Dvoje mladih koji su odlaskom vani postali stranci u svom gradu otvaraju se jedno drugom tražeći sigurnost.

Fotografije: Košutnjak film, Akademija umetnosti

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...