•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Medicine River (1993)

Medicine River jedan je od retkih filmova o Indijancima koji nije drama. Snimljen je prema romanu Thomasa Kinga, autora koji je odlikovan kanadskim odličjem za zasluge u indijanskoj književnosti. Film je bio nominovan za Gemini za scenario.

Will (G. Greene) ide sa zadatka na zadatak, pa i bratovu poruku da majka umire nije dobio na vrieme. A poruku da je majka umrla našao je tek dan pre sahrane. Žuri se da uhvati avion i stigne na vreme bar na poslednji ispraćaj. Odavno nije bio u Medicine Riveru i malo što ga još veže za taj kraj, pogotovo nakon majčine smrti, pa planira brzi povratak. Ali, od prvog trenutka doživljava iznenađenja: majčina sahrana je bila nedelju dana ranije, njegovog brata Jamesa nema u mestu, ne zna se gde je ni kad će se vratiti; dočekuje ga Harlen Bigbear (T. Jackson), koji je tako uporan da od svakoga uspeva da dobije šta želi, pa i od Willa. A on želi da Will pre svega zaigra u njihovom košarkaškom timu, jer su izgubili jednog igrača.

Utakmica tek što nije počela i Will hoćeš nećeš pristaje. Ne samo što više nije mlad, nego ima i povređeno koleno, nikad nije igrao košarku, dobio je stare patike koje su mu tri broja prevelike. Dozna da je Harlen u njegovo ime svima obećao da će im Will snimiti fotografije za kalendar, a novcem od prodaje kalendara kupiće kamion za prevoz meštana u udaljenija mesta. I ne samo to, Harlen se pobrinuo i za emotivnu stranu: lepu Louise (S. Tousey) uverio je da se sviđa Willu, a Willa da je Louise odmah pala na njega...

Žanr:komedija
Godina:1993
Reziser:Stuart Margolin
Scenario:Thomas King, Ann MacNaughton
Uloge:Graham Greene, Tom Jackson, Sheila Tousey
Uzrast:PG
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Alberta Motion Picture Development Corporation, Canadian Broadcasting Corporation (CBC), Comweb Productions
Zemlja:Canada
Jezik:engleski
Trajanje:94 min
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...