•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mel Gibson: Pravi heroji ne nose helanke

Mel Gibson uporedio je hrabrost Dezmonda Dosa iz "Hacksaw Ridge", novog filma čiju režiju potpisuje, s hrabrošću superheroja iz stripova.

Razgovarajući s novinarima na konferenciji Filmskog festivala u Veneciji, Gibson je izjavio: “Razlika između stvarnog superheroja i superheroja iz stripa je taj što superheroji iz stvarnog života ne nose helanke”.

“Hacksaw Ridge” je Gibsonov prvi film posle ostvarenja "Apocalipto" iz 2006. godine.

Film govori o stvarnom čoveku Dezmondu Dosu koji je bio pripadnik adventističke crkve i koji je zbog svojih verskih uverenja odbio da nosi oružje u bitkama na Okinavi. Tokom krvavih obračuna on je bio vojni lekar, koji je na svojim rukama iznosio ranjenike s bojišta. Dos je umro 2006. godine.

Gibson kaže da je Dos bio izuzetno hrabar čovek čvrstih religijskih uverenja.

“Ući u ‘čeličnu kišu’ kako su je zvali Japanci, s olovom koje leti svuda oko vas – ući u sve to naoružan samo svojom verom, to znači da je vera u vama snažna. To je neporecivi deo istorije, koji je za mene izuzetno inspirativan”, kaže Gibson.

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...