•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mel Gibson proglašen režiserom godine

Mel Gibson se u velikom stilu vratio u Hollywood koji mu poslednjih godina nije bio naklonjen zbog njegovog ponašanja i izjava koje su uglavnom tumačene negativno. Filmom "Hacksaw Ridge" poručio je da je vreme da dobije novu šansu, a da prošlost ostane u prošlosti.

Međunarodni filmski festival Capry Hollywood prepoznao je napore Mela Gibsona i dodelio mu priznanje za najboljeg režisera 2016. godine.

Nagradu je u Gibsonovo ime primio producent filma Bill Mechanic koji je takođe dobio nagradu za producenta godina.

"Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film. Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvek sam smatrao da je on najbolji izbor za ovaj film, ali je moju ponudu prihvatio tek nakon dugog ubeđivanja. Mislim da je bilo veoma važno da se ovaj film snimi jer smo temi pristupili otvorenog uma, a holivudskim filmovima to nedostaje" , rekao je Mechanic.

Festival se održava na italijanskom ostrvu blizu Napulja, a film "Hacksaw Ridge" imao je premijeru upravo u Italiji, na Filmskom festivalu u Veneciji.

"Hacksaw Ridge" oslikava stvarni život Desmonda T. Dosa, pacifiste koji se pozvao na prigovor savesti i uprkos tome što nije nosio oružje uspeo je da spasi 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...