•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Memory (2022)

U ovom akcionom trileru, Lijam Nison igra ubicu koji se bori sa Alchajmerovom bolešću. Nije tako zanimljivo kao što zvuči.

Premisa „Memori“, najnovijeg akcionog trilera reditelja „Kazino Rojal“ Martina Kembela, je fascinantna: Lijam Nison igra Aleksa Luisa, ostarelog ubicu koji se bori sa Alchajmerovom bolešću. Dok Aleks traži osvetu protiv operacije trgovine decom u El Pasu, on postaje sve nepredvidljiviji za FBI. tim koji ga prati, predvođen kontemplativnim agentom Vinsentom Serom (Gaj Pirs). Osim jedinstvene premise, „Memorija“ je apsurdna parola. Njegovi klišei radnje i drvene predstave su daleko trajniji od njegovog narativa.

Ovo je rimejk belgijskog filma „Sećanje na ubicu“ iz 2005. godine, koji je postigao veliki uspeh. „Sećanje“ je, dakle, još jedna sramotna američka adaptacija. Igra se kao da su najgore epizode ​​„Zakon i red: Jedinica za posebne žrtve“ sve obrađene u blenderu, a zatim razvučene na skoro dva sata. Scenario Darija Skardapanea je u nekim delovima dotrajao, a u drugim suvišan. Njegov tretman ženskih likova je, u najboljem slučaju, sumoran. Postoji više pauza za žanrovsku ponudu koja izaziva okretanje očiju, poput nasilnog policijskog ispitivanja ili snimka prosedog agenta Sere koji zuri kroz prozor i pije viski. Američke likove skoro u potpunosti izvode britanski ili australijski glumci, što je izbor koji bi mogao biti manje primetan u filmu koji nije smešten u Teksasu.

Nison je dobro i može da pogodi svoje standardne akcione filmove, kao što je režanje pretnji i stavljanje u krevet mnogo mlađe žene. Ali on je takođe iznenađujuće nedovoljno iskorišćen — film rano pomera fokus na agenta Seru, ostavljajući Aleksa i njegov invaliditet da čame u senci. Kakva god privlačnost ovog filma imala u svojoj originalnoj iteraciji, izbačena je, ostavljajući priču koja je, kada nije potpuno uznemirujuća, ili otupljujuća ili urnebesna slučajno.

Autor: Andrija Todorović

Žanr:akcija, triler
Godina:2022
Reziser:Martin Campbell
Scenario:Dario Scardapane, Dario Scardapane
Uloge:Liam Neeson, Guy Pearce, Taj Atwal
Uzrast:R
Box office:11.3M USD
Studio:Black Bear Pictures, Arthur Sarkissian Productions, Saville Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo