•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Merlinka šesti put u Sarajevu: Zaljubi se zatvorenih očiju

Sarajevski otvoreni centar će 26. i 27. januara organizovati po šesti put u Art Kinu Kriterion u Sarajevu, Međunarodni festival queer filma Merlinka, koji se već devet godina organizuje u Beogradu s idejom promocije filmova koji se bave LGBTI temama.

"Ovogodišnja Merlinka u Sarajevu ponudiće najnovije i nagrađivane filmove, sa gošćama i gostima Festivala razgovaraćemo o zaljubljivanju i ljubavi, ugostićemo Kabare Tiffany iz Slovenije, koji će obe večeri nastupiti sa svojim umetnički i društveno angažovanim performansima, a uživaćemo i u akustičnoj svirci, dok će festival zatvoriti veliki party za koji će biti zadužene cure iz ZbeLeTrona iz Hrvatske", kažu iz SOC-a.

U petak, 26. januara, biće prikazan film "Tom od Finske" reditelja Doma Karukoskog čija je radnja smeštena u Finskoj, a govori o progonu homoseksualaca nakon Drugog svetskog rata i pritisku na njih da se ožene i imaju decu. Nakon filma biće upriličen performans "Tragedija današnjih gejeva" koji će izvesti Vulgarne Akne.

Drugi dan festivala biće prikazan kratkometražni film "Zemlje izgubljenog sadržaja" Elene Horn koji govori o pravoslavnom gej studentu iz Srbije koji se upoznaje sa baletanom koji je preživio genocid u Ruandi. Potom sledi razgovor sa specijalnim gošćama nakon čega će biti prikazan film 'Voćnjak kajsija' reditelja Pouria Heidary Oureha. U 20 sati biće prikazan najkontraverzniji film Festivala "Mizandristkinje" poznatog reditelja Bruce La Bruca koji govori o tajnoj feminističkoj terorističkoj organizaciji koja ima cilj da oslobodi žene, uništi patrijarhat, i uspostavi novi feministički svjetski poredak.

Veče će začiniti Kabare Tiffany svojim performansom kojim slavi raznolikost LGBTIQ + kulture.

Festival će biti zatvoren zabavom u 6/6 Vine Clubu gde će prisutne zabavljati članice ZbeLeTrona.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...