•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Međunarodna premijera filma 'Ederlezi rising' u Briselu

Srpski film "Ederlezi rising" reditelja Lazara Bodrože imaće međunarodnu premijeru 11. aprila na 37. Međunarodnom festivalu u Briselu, najavio je Filmski centar Srbije.

Bodrožin debi, u kome glavne uloge igraju slovenački glumac Sabastijan Kavaca i američka porno-zvezda srpskog porekla Džesika Stojadinović Stoja, domaću premijeru je imao na nedavno završenom Festu, gde je i nagrađen.

"Ederlezi rising", snimljen po scenariju Dimitrija Vojnova i zasnovan na prozi Zorana Neškovića, donosi priču o astronautu poslatom na dugu intergalaktičku misiju.

Tokom tog leta on se zaljubljuje u ženskog androida koji ga prati na misiji i počinje da veruje da se unutar te mašine nalazi prava osoba.

Reč je o, kako navode autori, sofisticiranoj, kamernoj melodrami smeštenoj u naučnofantastični milje bliske budućnosti u kojoj je svet drastično drugačiji u odnosu na ovaj naš, današnji.

Direktor fotografije je Kosta Glušica, kome je ovo debi na polju snimateljskog rada na dugometražnom igranom filmu, a u autorskoj ekipi su i montažerka Milena Z. Petrović, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja Senka Kljakić i autor muzike Nemanja Mosurović.

Film je snimljen na engleskom jeziku, producirali su ga Aleksandar Protić i Džonatan Ingliš, odnosno, producentske kuće "Mir Media Group" i "BALKANIC, Inc".

"Arclight Films", jedna od vodećih distrubuterskih kuća u domenu nezavisnog filma, otkupila je prava za svetsku distribuciju.

Na "Festu" film "Ederlezi rising" je u nacionalnoj selekciji nagrađen kao najbolji film, a festivalska odličja poneli su i Lazar Bodroža za režiju ovog nesvakidašnjeg ostvarenja, kao i Stoja i Kavaca za najbolji žensku, odnosno, za najbolju mušku ulogu.

Bodroža je dobio i posebno priznanje žirija FEDEORA, takođe u nacionalnoj selekciji.

Festival u Briselu pripada samom vrhu filmskih fešti koja u fokus stavljaju filmove žanra kome pripada i "Ederlezi rising", a ove godine se održava od 3. do 14. aprila na nekoliko lokacija.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...