•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Međunarodni filmski festival „this human world“ u onlajn izdanju

Međunarodni festival filma o ljudskim pravima u Beču pripremio je onlajn izdanje za ovu godinu pod nazivom „this human world outlines“ sa željom da se festival održi naknadno u zavisnosti od epidemiološke situacije. Veliki broj filmova čije je prikazivanje planirano u bečkim bioskopima tokom trajanja festivala biće prikazan onlajn u periodu od 3. do 13. decembra 2020. godine. Pored filmskih projekcija program će obuhvatati i snimljene emisije pitanja i odgovora, izjave direktora i diskusije uživo.

Festival će otvoriti ukrajinsko-litvanski dokumentarni film „Zemlja je plava kao pomorandža“, ovogodišnji pobednik Sandens filmskog festivala u kategoriji najbolja režija u svetskom dokumentarnom filmu. Pesnikinja i rediteljka Irina Cilik je snimila film o samohranoj majci Ani i njeno četvoro dece u ratnom području u Ukrajini. Iz ljubavi prema filmu i u želji da shvati realnost u kojoj živi porodica snima film o svojim iskustvima. Njihova dnevna soba je pretvorena u filmski studio gde se članovi porodice otvaraju jedno drugom pred kamerama.

Filmovi će se prikazivati svakog dana festivala u 18 časova, a od tog trenutka će biti dostupni onlajn narednih 48 sati. Pojedinačne karte za projekcije koštaju 3,90 evra, propusnica za celokupan festival 25 evra, a svako ko želi da pogleda filmove i istovremeno donira novac kao pomoć festivalu, može kupiti propusnicu za 35 evra. Nakon besplatne registracije odobrava se pristup kategoriji „Festival hub“ gde se mogu kupiti karte i propusnice i pogledati filmovi.

Celokupan program festivala this human world outlines.

Podeli:



Preporucujemo