•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michael Caine: Ne mogu glasati za nekoga samo zato što je crnac

Ja ne mogu glasati za nekoga samo zato što je crnac, izjavio je poznati britanski glumac i dobitnik Oskara Michal Caine, nakon što se Akademija filmskih umetnosti i nauka (AMPAS) našla na udaru kritika zbog nominacija za 88. dodelu prestižne filmske nagrade Oscar.

Već drugu godinu zaredom ni jedan tamnoputi glumac, glumica niti reditelj nisu nominovani u glavnim kategorijama za prestižnu nagradu Oskar, zbog čega su se neki od njih odlučili na bojkot ovogodišnje dodele.

Povodom toga oglasio se i Caine, koji je kazao da postoji mnogo glumaca crnaca, i da "nije moguće glasati za nekoga samo zato što je crnac".

"Ne možete reći: 'Idem da glasam za njega. Nije on toliko dobar, ali je crnac i ja ću glasati za njega'", poručio je Caine, u izjavi za BBC radio 4.

On je pozvao tamnopute glumce da budu strpljivi.

"Naravno da će doći i red na vas. Meni su trebale godine kako bih dobio Oskara", poručio je proslavljeni glumac.

Caine je na kraju podsetio na govor glumice Viole Davis, koja je u septembru prošle godine ušla u istoriju nagrade Emmy, kao prva Afroamerikanka kojoj je dodeljena ova nagrada za najbolju glavnu glumicu.

"Prilika je jedino što razlikuje crnkinje od svih drugih. Ne možeš osvojiti Emmy ako uloge jednostavno ne postoje", poručila je tada glumica.

Holivudski glumac George Clooney ranije je poručio Akademiji filmskih umetnosti i nauka "da se kreće u pogrešnom pravcu“, a glumac Will Smith najavio je da neće ići na 88. dodelu Oscara, par dana nakon što su to objavili njegova supruga Jada Pinkett Smith i režiser Spike Lee.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...