•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michael Fassbender

Michael Fassbender je rođen 2. aprila 1977. godine i irsko-nemački je glumac. Najpoznatiji je po ulozi u ostvarenju “Inglourious Basterds” (2009), reditelja Quentin-a Tarantino-a i “X-Men: First Class” (2011). Gledaćemo ga i u predstojećem SF ostvarenju “Prometheus”, reditelja Ridley-ja Scott-a koji će imati premijeru juna 2012. godine.

Fassbender je rođen u Heidelberg-u, u Nemačkoj, a majka mu je praunuka Michael-a Collins-a, irskog vođe Rata za nezavisnost. Kada je imao samo dve godine njegova porodica se preselila u Irsku i otvorili su restoran u kome mu je otac radio kao glavni kuvar. Pohađao je St. Brendan's, Killarney (“The Sem”) i “Drama Centre” u severnom Londonu.

Fassbender je prvo glumio Burton-a "Pat" Christenson-a u ostvarenju “Band of Brothers. Kritika ga je pohvalila i za ulogu u ostvarenju “Shame” i nominovan je za Zlatni Globus za najboljeg glumca i za nagradu BAFTA-e takođe za najboljeg glavnog glumca.

Tokom 2012. pojavio se i u ostavrenju “Haywire” akcionom trileru Steven-a Soderbergh-a. Gledaćemo ga u filmu “Prometheus” zajedno sa Noomi Rapace i biće u ulozi androida David-a. Ovaj robot je neverovatno biće, podseća na čoveka i plače robotskim suzama što može da dirne svakoga.

Zbog neslaganja sa rasporedom, Fassbender je odložio pregovore sa Oskarovcem Danny-jem Boyle-om u njegovom novom filmu “Trance”. Igraće i u filmovima: At Swim-Two-Birds,The Counselor i Genius.

Snimajući britanske i američke filmove, glumac stanuje već 15 godina u Londonu, ali često boravi i u Los Anđelesu.

Njegov nemački jezik je na konverzacijskom nivou, iako je tvrdio da mora da poradi na njemu zbog filma “Inglourious Basterds”. Tvrdi i da bi želeo da glumi u nekom nemačkom filmu ili pozorišnoj predstavi jednog dana.

Filmografija:

2007 300 Stelios

2007 Angel Esmé Howe-Nevinson

2008 Hunger Bobby Sands

2008 Eden Lake Steve

2009 Blood Creek Richard Wirth

2009 Fish Tank Connor

2009 Inglourious Basterds Lt. Archie Hicox

2010 Centurion Quintus Dias

2010 Jonah Hex Burke

2011 Jane Eyre Edward Rochester

2011 X-Men: First Class Erik Lensherr/Magneto

2011 A Dangerous Method Carl Jung

2011 Shame Brandon Sullivan

2011 Pitch Black Heist Michael

Producentski projekti:

2012 Haywire Paul

2012 Prometheus David

2013 The Counselor The Counselor

Televizijski rad:

2001 Band of Brothers Burton 'Pat' Christenson

2001 Hearts and Bones Hermann

2002 NCS Manhunt Jack Silver

2002 Holby City Christian Connolly

2003 Carla Rob

2004 Gunpowder, Treason & Plot Guy Fawkes

2004 Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder Charles Bravo

2004 A Bear Named Winnie Lt. Harry Colebourn

2004 Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking Charles Allen

2005 Murphy's Law Caz Miller 5 episodes

2005 Our Hidden Lives German POW

2004–2005 Hex Azazeal

2005 William and Mary

2006 Agatha Christie's Poirot George Abernethie

2006 Trial & Retribution: Sins of the Father Douglas Nesbitt

2007 Wedding Belles Barney

2008 The Devil's Whore Thomas Rainsborough Miniseries

Video igre:

2010 Fable III Logan

Pozorišni rad:

1994 Fairytales Fairytales 123 Donie Courtney

1995 Reservoir Dogs based on script by Quentin Tarantino Mr. Pink

1999 Three Sisters Anton Chekhov Alexei Petrovich Fedotik

2006 Allegiance Mary Kenny

Podeli:



Preporucujemo

Nova knjiga na temu AI-a: „200 ideja kako zaraditi uz...