•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michael Peña

Majkl Penja se iskazao u Holivudu brojnim ulogama i saradnjom s impresivnim spiskom reditelja. Rođen je 13. januara 1976. godine u Čikagu, rodom je iz emigrantske meksičke porodice.

Hvaljenu ulogu ostvario je u Pol Hagisovom provokativnom i Oskarom nagrađenom filmu „Crash“, uz Dona Čidla, Meta Dilona i Terensa Hauarda. Nedavno smo ga gledali u komediji „30 Minutes or Less“. Pored Bena Stilera i Edija Marfija gledali smo ga u Ratnerovom „Tower Heist“. Ove godine ćemo ga videti u „Gangster Squad“ pored Šona Pena, Džoša Brolina i Rajana Goslinga, a upravo je završio snimanje filma „Chavez“ Dijega Lune.

Prošle godine je snimio „Everything Must Go“, „The Good Doctor“ i “Battle: Los Angeles“. Ostali filmovi u kojima je glumio su: „The Lucky Ones“, uz Rejčel Mekadams i Tima Robinsa; „Observe and Report“ sa Setom Roganom; politička drama R. Redforda „Lions for Lambs“ s Tomom Kruzom i Meril Strip, Oliver Stounov „World Trade Center“, Klint Istvudov „Million Dollar Baby“; Gregor Jordanov „Buffalo Soldiers“, i Alehandro Gonzalez Inarituovom „Babel“.

Na televiziji je Penja glumio u filmu kuće HBO „Walkout“ i osvojio nagradu „Imagen“ za najboljeg glumca. Glumio je i u Stiven Spilbergovoj NBC seriiji „Semper Fi“.


Filmografija:
2013 Frank and Cindy (rumored) (pre-production)
2014 Frontera (filming)
2013 Turbo (voice) (filming)
2013 Hell & Back (post-production)
2013 Chavez (post-production)
2013 Gangster Squad
2012 End of Watch
2011 Tower Heist
2011 30 Minutes or Less
2011/I The Good Doctor
2011 The Lincoln Lawyer
2011 Battle Los Angeles
2010 Eastbound & Down (TV series)
2010/I Everything Must Go
2009 My Son, My Son, What Have Ye Done
2009 Observe and Report
2008 My Name Is Earl (TV series)
2008 The Lucky Ones
2007 Lions for Lambs
2007/I Shooter
2006 World Trade Center
2006 Babel
2006 Fifty Pills
2006 Walkout (TV movie)
2005 Sueño
2005 Little Athens
2005 The Shield (TV series)
2005 CSI: Crime Scene Investigation (TV series)
2005 Untitled David Diamond/David Weissman Project (TV movie)
2004 Million Dollar Baby
2004/I Crash
2004 The Calcium Kid
1997-2004 NYPD Blue (TV series)
2003 ER (TV series)
2003 The Twilight Zone (TV series)
2003 Love Object
2003 The United States of Leland
2002 Andy Richter Controls the Universe (TV series)
2002 American Family (TV series)
2001 Men, Women & Dogs (TV series)
2001 Roswell (TV series)
2001 Buffalo Soldiers
2001 Semper Fi (TV movie)
2000 The District (TV series)
2000 Gone in Sixty Seconds
1999-2000 Felicity (TV series)
1999 Bellyfruit
1999 Profiler (TV series)
1999 Moesha (TV series)
1998 7th Heaven (TV series)
1998 La Cucaracha
1998 The Sentinel (TV series)
1998 Boogie Boy
1998 Homicide: Life on the Street (TV series)
1997 Touched by an Angel (TV series)
1997 Star Maps
1996 My Fellow Americans
1996 Pacific Blue (TV series)
1994 Running Free

Podeli:



Preporucujemo

Nova knjiga na temu AI-a: „200 ideja kako zaraditi uz...