•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michelle Rodriguez

Maite Michelle Rodriguez (rođena 12. jula 1978) je američka glumica.

Rodrigez je započela svoju karijeru 2000. godine, glumeći problematičnog boksera u nezavisnom sportskom dramskom filmu Girlfight (2000), gde je osvojila nagradu Independent Spirit i nagradu Gotam za najbolju debitantsku izvedbu. Rodrigez je tada počeo da glumi Leti Ortiz u franšizi Fast & Furious, i tumači Rain Ocampo u franšizi Resident Evil. Pojavila se u kriminalističkom trileru S.W.A.T. (2003), a kasnije je glumio u naučnofantastičnom epu Džejmsa Kamerona Avatar (2009) i u akcionom filmu Bitka: Los Anđeles (2011).

Nakon što je glumila Minervu Mirabal u biografskom filmu Tropico de Sangre (2010), Rodrigez je bio glavni u eksploatacionim filmovima Machete (2010) i Machete Kills (2013), a glumio je i u kompjuterskim animiranim komedijama Turbo (2013) i Štrumpfovi: Izgubljeno selo, dok je njen nastup u filmu o pljački Udovice (2018) kritikovan.

Izvan filma, Rodrigez je glumio Anu Lusiju Kortez u dramskoj televizijskoj seriji Izgubljeni (2005–2006; 2009–2010), i dao glas Liz Rikaro u prevodu animea Immortal Grand Prik (2005–2006) na engleski jezik. Ponovila je svoje uloge u spin-off-ovima video igrica Avatar i Fast & Furious, a takođe se pojavila u True Crime: Streets of LA (2003), Driver 3 (2004), Halo 2 (2004) i Call of Duti: Black Ops II (2012).

Rani život

Maite Michelle Rodriguez je rođena 12. jula 1978. godine u San Antoniju, Teksas. Njena majka, Carmen Miladi Rodriguez (rođena Pared Espinal), je dominikanka, dok je njen otac, Rafael Rodriguez, bio Portorikanac i služio je u vojsci SAD. Rodrigez se preselila u Dominikansku Republiku sa svojom majkom kada je imala osam godina, i tamo živela do 11. Kasnije se preselila u Portoriko do 17 godina i konačno se nastanila u Džersi Sitiju u Nju Džersiju. Napustila je srednju školu Villiam L. Dickinson, ali je kasnije stekla GED. Ukupno je izbačena iz pet škola. Nakratko je pohađala poslovnu školu pre nego što je dala otkaz da bi se bavila glumom, sa krajnjim ciljem da postane scenarista i reditelj. Rodrigez ima 10 braće i sestara i polubraće i sestara. Delimično ju je odgajala njena pobožno religiozna baka po majci, a vaspitavana je kao Jehovin svedok (religija njene majke), iako je od tada napustila veru. Rodrigezov DNK test, koji je obavio televizijski program Finding Iour Roots, otkrio je da je njeno poreklo 72,4% Evropljana, 21,3% Afrikanaca i 6,3% Indijanaca. Ona je u emisiji izjavila i da je došlo do nekog rasnog sukoba između njenih porodica, pošto je njen otac Portorikanac imao svetlu put, a njena majka dominikanka tamnu.

Privatni život

Rodrigezovi hobiji uključuju obuku za taktičko oružje, padobranstvo i DJing.

Početkom 2000. Rodrigez je raskinula veridbu sa dečkom muslimanom, navodeći protivljenje verskim zahtevima koje je uputio prema njoj. 2001. je navodno izlazila sa svojim kolegom iz Fast & Furious Vinom Dieselom.

U 2013, Entertainment Veekli ju je citirao kako je rekla: „Išla sam u oba smera. Radim šta hoću. Previše sam radoznala da sedim ovde i ne pokušavam kada mogu. Muškarci su intrigantni. Kao i ribe.“ Kako je objasnila časopisu Latina: "Starim. Na kraju će se naborati i neću moći da ga koristim. Želela sam da budem iskrena o tome ko sam i da vidim šta će se desiti." Sledeće godine je u jednom intervjuu rekla da se nada da će njeni postupci pomoći drugima u sličnoj situaciji: „Možda bi to moglo inspirisati nekoga ako otvorim svoja velika debela usta kao što obično radim i postanem naprednija i priznajem to što jesam. U drugom intervjuu kasnije tog meseca ona je sebe opisala kao biseksualnu: „Bi, da, spadam u B-kategoriju LGBT-a.“ U vezi sa nedostatkom nekonvencionalnih ženskih uloga dostupnih u filmovima, rekla je: "Šta nije u redu sa tim da smo bi? Mislim, dobijamo napade svuda gde idemo."

Podeli:



Preporucujemo