•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Midnight in Paris (2011)

„Midnight in Paris“ je romantična komedija scenariste i reditelja Woody-ja Allen-a. U filmu se govori o manjoj grupi Amerikanaca koja posećuje francusku prestonicu radi zabave. Glavni junak je pisac scenaria koji je prinuđen da se suoči sa nedostacima u emotivnoj vezi sa svojom verenicom, ali i sa različitim ciljevima koje svako od njih ima usled magičnog iskustva koje se dešava svake noći u ponoć u „gradu svetlosti“. Film takođe istražuje teme nostalgije i modernizma.

U filmu, Gil Pender i Inez putuju u Pariz zajedno sa njenim roditeljima koji idu na poslovni put. Gil je uspešan holivudski pisac koji se trudi oko svog prvog romana. On se zaljubljuje u ovaj grad i počinje da misli da treba da se bresele ovde nakon venčanja, ali Inez ne deli to mišljenje. Kadao ona izađe u grad sa svojim prijateljima, Gil odlazi u šetnju u ponoć i otkriva ono što bi moglo da bude konačni izvor inspiracije za njegovo pisanje. Gil-ove svakodnevne šetnje Parizom u ponoć mogu da ga odvedu jako blizu srcu grada, ali i da ga razdvoje od žene koju planira da oženi. Dok Gil planira da se nastane u Parizu, Inez više voli budući život u Malibu-u.

Jedne noći, Gil se napija i luta ulicama Pariza. Tada se zaustavljaju neka kola i njihovi putnicu koji su svi odeveni u garderobu iz 1920. godine ga pitaju da im se pridruži. Oni idu u bar, gde Gil shvata da je transportovan u onaj period koji najviše voli, u 1920. godine. Tu sreće Cole-a Portera, Josephine Baker, Zelda F. Scott-a Fitzgerald-a, koji ga vode da upozna Ernest-a Hemingway-a. Hemingway se slaže da pokaže Gil-ov roman Gertrude Stein, a Gil odlazi da donese nacrt svog romana iz hotel. Međutim, kada izađe iz bara, Gil svakako shvata da se vratio u 2010. godinu.

U filmu Gil upoznaje i Gabrielle, koja je diler umetninama, sreće i Adriana-u, kojoj kupuje minđuše i sa kojom se ljubi. Ali, nakon mnogih zajedničkih trenutaka, ona odlučuje da ostane u prošlosti, pa se oni razdvajaju, što je jako tužno.

Gil na kraju filma raskida svoju veridbu sa Inez, koja priznaje da je imala aferu sa Paul-om. Tako da Gil ipak odlučuje da ostane u Parizu, kreće u svoju ponoćnu šetnju Parizom i sreće Gabrielle. U tom trenutku počinje da pada kiša, on se nudi da je otprati kući i shvata da i ona takođe voli kišu u Parizu...

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija, fantazija, romansa
Godina:2011
Producent:Woody Allen
Scenario:Woody Allen
Uloge:Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates
Uzrast:PG-13
Award:Zlatni Globus
Studio:Gravier Productions
Zemlja:Spain
Website:www.sonyclassics.com/midnightinparis/
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila