•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mike Myers

Mike Myers (rođen 25. maja, 1963. u Skarboru, Ontario) je kanadski glumac, komičar, pisac scenarija i filmski producent.

Myers-ovi roditelji su poreklom iz Liverpula u Engleskoj i on ima i kanadsko i britansko državljanstvo. Po precima ima engleske, škotske i irske krvi, i sam je istakao da se smatra Britancem, ali je takođe istakao i da je ponosni Kanađanin.

Jedna od prvih uloga Mike Myers-a bila je sa zvezdom Groznice subotnje večeri Gildom Radner u TV reklami, kada je imao devet godina. Majers je završio srednju školu 1982. i bio je odmah primljen u komediografsku pozorišnu grupu Drugi grad iz Toronta. Imao je brojne nastupe, kao što su uloga Vejna Kembela na torontskoj TV City tv u ranim osamdesetim, kao i u emisiji Granice grada koju je vodio Kristofer Vrd. Godine 1985. bio je jedan od osnivača pozorične grupe Comedy Store players sa sedištem u Comedy store u Londonu. Sledeće godine glumio je u britanskoj dečijoj TV emisiji Wide awake club, parodirajući stil emisije sa svojom emisijom Sound asleep club, u saradnji sa Nilom Malarkijem.

Myers je postao poznat kao član postave Groznice subotnje večeri televizije NBC od 1989. do 1995. gde je igrao uloge kao što su Diter, Linda Ričman i Vejn Kembel iz Vejnovog sveta. Godine 1992. Myers i Dejna Karvi realizovali su izuzetno uspešni dugometražni film Vejnov svet. Bio je jedan od najupešnijih filmova te godine. Godine 1997. Majers je predstavio lik Ostina Pauersa u filmu Ostin Pauers: Međunarodni misteriozni čovek. Majers je igrao glavnu ulogu i još nekoliko sporednih. Prvu nekomičnu ulogu zabeležio je 1999. godine u filmu 54, gde je glumio vlasnika diskoteke Studio 54, čuvene tokom sedamdesetih godina. Film je bio umereno uspešan, a Majersova uloga je naišla na široko odobravanje i pohvale. Majers je kasnije parodirao diskoteku kao Studio 69 u filmu Austin Powers in Goldmember iz 2002. godine.

U junu 2000. godine Majersa je tužio Juniverzal Pikčers na iznos od 3.8 miliona dolara, zato što nije ispoštovao ugovor da glumi lik Ditera u istoimenom filmu. Myers je rekao da je odbio da ispoštuje ugovor vredan 20 miliona dolara zato što nije želeo da prevari gledaoce sa neprihvatljivim scenarijem - koji je sam napisao. Posle kontratužbi, postignut je sporazum posle nekoliko meseci gde se Myers složio da snimi drugi film za Juniverzal. Taj fil je bio Mačak u šeširu iz novembra 2003. godine. Myers je sa oduševljenjem želeo da odigra glavnu ulogu u ovom filmu.

Myers je član benda Ming Ti, sa bivšom gitaristkinjom i pevačicom grupe Bangls Suzanom Hofs, koja je izvela nekoliko numera za filmove o Mike-u Myers-u. Njegov brat Pol Myers je muzičar i pisac. U anketi "Najbolji komičar" iz 2005. godine Myers-a su njegove kolege i prijatelji stavili na listu 50 najboljih komičara svih vremena.

Myers je 29. septembra 2005. godine potpisao ugovor za glavnu ulogu u biografskom filmu o bubnjaru grupe Hu Kitu Munu.

Filmografija:

1992 Wayne’s World

1993 So I Married an Axe Murderer

1993 Wayne’s World 2

1997 Austin Powers: International Man of Mystery

1998 54

1998 The Thin Pink Line

1998 Pete’s Meteor

1999 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

2001 Shrek

2002 Austin Powers in Goldmember

2003 Nobody Knows Anything!

2003 The Cat in the Hat

2003 Shrek 4-D

2003 View from the Top

2004 Shrek 2

2006 Home

2007 Shrek the Third

2008 The Love Guru

2009 Inglourious Basterds

2010 Shrek Forever After

Podeli:



Preporucujemo

Nova knjiga na temu AI-a: „200 ideja kako zaraditi uz...