•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milan Štrljić

Milan Štrljić (Tordinci, 22. mart 1952) je glumac. Nastupio je u preko 60 filmova i odigrao stotinak uloga u TV serijama i u pozorištu. Otac je glumice Ive Štrljić.

Godine 1962. seli se u Split gde upisuje klasičnu gimnaziju. Nakon završene gimnazije upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Posle nekoliko sporednih uloga, 1978. dobija glavnu ulogu u filmu Okupacija u 26 slika. Popularnost je stekao ulogom u TV seriji Velo misto te ulogom Laufera u TV seriji Nepokoreni grad. Početkom 1991. dobija ulogu u TV seriji Bolji život. Pred kraj snimanja dolazi do rata u Hrvatskoj, tako da se vraća u Hrvatsku. Od 1996. počinje glumiti u hrvatskim filmovima, a 2002. postaje direktor Splitskog kazališta.



Filmografija:
1970.-te
1972. Prvi splitski odred
1975. Poznajete li Pavla Pleša?
1976. Drugovi mornari, Zdravo!
1976. Balada o jednoj zastavi
1977. Letači velikog neba
1978. Okupacija u 26 slika
1978. Ljubav i bijes
1978. Boško Buha
1978. Boško Buha
1978. Vučari Donje i Gornje Polače
1978. Pucanj u šljiviku preko reke
1979. Osma ofanziva

1980.-te
1980. Vreme, vodi
1981. Ono moje ponoćno sunce
1980-1981. Velo misto
1981. Visoki napon
1981. Svetozar Marković
1981. Nepokoreni grad
1982. Savamala
1982. Zalazak sunca
1982. Hoću živjeti
1982. Sablazan
1983. Mrtvi se ne vraćaju
1983. Igmanski marš
1984. Groznica ljubavi
1984. Opasni trag
1984. Pazi šta radiš
1984. Zadarski memento
1984. Balkanski špijun
1985. U zatvoru
1985. Jedna polovina dana
1985. Hajdučki gaj
1985. Crveni i crni
1986. Bal na vodi
1986. Lovac protiv topa
1986. Misija majora Atertona
1987. Lutalica
1987. Pogrešna procena
1987. Čovek u srebrnoj jakni
1987. Lager Niš
1987. Kraljeva završnica
1987. Hajde da se volimo
1988. Špijun na štiklama
1988. Suncokreti
1988. Sulude godine
1987-1988. Vuk Karadžić
1988. Četrdeset osma - Zavera i izdaja
1988. Balkan ekspres 2
1989. Rođaci iz Lazina
1989. Nedeljom od devet do pet
1989. Uroš blesavi
1989. Balkan ekspres 2

1990.-te
1990. Sumnjivo lice
1990. Kolubarska bitka
1990. Vozovi bez osmeha
1990. Pokvarenjak
1990. Gluvi barut
1990. Čudna noć
1990. Hajde da se volimo 3
1990-1991. Bolji život 2
1991. Brod plovi za Šangaj
1994. Rođen kao ratnik
1995. Teatar u Srba
1996. Prepoznavanje
1998. Tri muškarca Melite Zganjer
1998. Kanjon opasnih igara
1999. Dubrovački suton

2000.-te
2000. Blagajnica hoće ići na more
2001. Majstor
2002. Novo doba
2002. Fine mrtve đevojke
2002. Ne dao Bog većeg zla
2003. Doktor ludosti
2004. Slučajna suputnica
2006. Treseta
2009. Ljubavni život domobrana

2010.-te
2010. Cirkus Columbia
2011. Jozef
2011. Loza
2011. Larin izbor

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Radni susreti sa Želimirom Žilnikom, Barbi Marković i...
Senke nad Balkanom 2 imaju najviše nominacija za FIDES
Preminula glumica Dajana Rig
Radni susreti: Razgovor sa pozorišnim i vizuelnim...
Skot i Bejli (Scott & Bailey):Kompletna britanska...
Koncerti i filmovi za relaksaciju mentalnog zdravlja
Beldocs Dodelom nagrada najboljim filmovima završen 13....
Film "Dnevnik ratnog hirurga" nagrađen "Zlatnim vitezom"
Bioskop Vilin Grad – repertoar od 17. do 23. septembra
Filmski festival LIFFE: Filmovi koje ne smete propustiti
Wesley Snipes preporučuje gledanje ‘Coming 2 America’...
Novi Alien film verovatno neće imati dodirnih tačaka sa...
Roberto Beninji u najnovijem filmu Matea Garоnea 'Pinokio'
Dobitnik Zlatnog lava za najbolji film "Zemlja Nomada" u...
Proglašeni pobednici 27. Festivala evropskog filma Palić
Danijela Štajnfeld gošća poslednje večeri u susretu sa...
Uskoro počinje snimanje filma "The Flash", Affleck i...
Rami Malek je negativac u filmu ‘No Time to Die’ i...
The Suicide Squad oslobodiće novu stranu Harley Quinn,...
Sutra svečano otvaranje Međunarodnog festivala pozorišta...
I'm Thinking of Ending Things (2020) (2020)
Inspektor Benks (DCI Banks): Nova britanska...
Da li je Tom Hardi novi Džejms Bond?
American Animals (2018) (2018)
Filmska diva Sofija Loren slavi 86. rođendan
Mira Banjac: Na palićkom festivalu osećam da sam deo...
Hristina Popović, Mladen Đorđević i Filip Đurić u...
Film Darka Bajića Ime naroda na svečanom otvaranju...
Preminuo češki režiser i oskarovac Jirži Mencl
‘Spenser Confidential 2’ se definitivno sprema za...