•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milla Jovovich

Milla Jovovich, rođena kao Milica Jovović (Kijev, 17. decembar 1975.), je američka glumica i model, srpsko-ukrajinskog porekla. Osim glumom i manekenstvom, bavi se i muzikom i dizajniranjem odeće.

Zapaženost je stekla romantičnim filmom Povratak u plavu lagunu iz 1991., nastavkom filma Plava laguna, dok je svetsku slavu zadobila filmom Peti element i trenutnom, horor franšizom Resident Evil.

Rođena je u Kijevu 1975. godine kao Milica Jovović u porodici srpskog lekara Bogdana Jovovića i ukrajinske pozorišne glumice Galine Loginove.

Godine 1981. preselila se iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza u London, a potom u SAD, gde se porodica na kraju, smestila u Los Angelesu. Roditelji su joj se uskoro razveli.

Veoma rano je započela karijeru modela. Sa jedanaest godina zapazio ju je fotograf Richard Avedon. U oktobru 1987. dobila je prvu naslovnu stranicu u italijanskom časopisu Lei, a godinu kasnije potpisala je prvi profesionalni ugovor. Od tada, Milla se pojavila na mnoštvu naslovnih strana časopisa, a učestvovala je i u kampanji brojnih brendova, poput Banana Republic, Christian Dior i Versace. Od 1998. godine reklamira L'Orealovu kozmetiku.

Godine 1988. Milla je nastupila u svom prvom filmu, romantičnoj komediji "The Two Moon Junction". Prvu glavnu ulogu ostvarila je u filmu "Povratak u plavu lagunu" iz 1991., za koji je bila nominovana za najbolju mladu glumicu na Young Artist Awards.

Svetsku slavu postigla je ulogom savršenog bića, Leeloo, u sf filmu Luca Bessona "Peti element", a i u serijalu "Pritajeno zlo" (Resident Evil).

Godine 2009. udala se za scenaristu i reditelja Paula Andersona s kojim ima ćerkicu Ever Gabo J. Anderson.

Filmografija:
2014 The Winter Queen (pre-production)
2012 Resident Evil: Retribution
2011 Faces in the Crowd
2011 Bringing Up Bobby
2011 The Three Musketeers
2011 Lucky Trouble
2010 Dirty Girl
2010 Stone
2010 Resident Evil: Afterlife
2009 The Fourth Kind
2009 A Perfect Getaway
2007 Resident Evil: Extinction
2006 .45
2006 Ultraviolet
2005 Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula (short)
2004 Resident Evil: Apocalypse
2002 King of the Hill (TV series)
2002 You Stupid Man
2002 No Good Deed
2002 Resident Evil
2002 Dummy
2001 Zoolander
2000 The Claim
2000 The Million Dollar Hotel
1999 The Messenger: The Story of Joan of Arc
1998 The Fifth Element (Video Game)
1998 He Got Game
1997 The Fifth Element
1993 Dazed and Confused
1993 Gentleman Who Fell (short)
1992 Chaplin
1992 Kuffs
1991 Return to the Blue Lagoon
1990 Parker Lewis Can't Lose (TV series)
1989 Married with Children (TV series)
1988 Guns of Paradise (TV series)
1988 The Night Train to Kathmandu (TV movie)
1988 Two Moon Junction

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Performans Ivane...
Oskarovac Danis Tanović o premijeri novog filma u...
Premijerka Estonije na svetskoj premijeri druge sezone...
Ladies night događaj uz film ,,Gučijevi“ 25. novembra...
Jedanaest filmova autora iz Srbije na 13. Merlinka Festivalu
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
Filmovi sa Letnje filmske škole BINE do 3. decembra online...
Ladies night događaj uz film Gučijevi 25. novembra od 20...
MSUV - Izveštaj sa konferencije za medije povodom izložbe...
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Junaci našeg doba 2 - od 23. novembra od ponedeljka do...
Anna (2021) – nova distopijska serija stiže na Pickbox...
The Deep House (2021) (2021)
Besa 2 - od 27. novembra svakog vikenda na Superstar TV
Otvorena izložba EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u...
BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!
Potpisan novi sporazum o saradnji na polju stripa između...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Nova izdanja Filmskog centra Srbije na 27. Festivalu...
U prodaji karte za premijeru nove komedije Dušana...
Azbuka našeg života - od 03. decembra svakog petka na...
Najnovija Diznijeva avantura u Cineplexx bioskopima
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca
Branko Đurić i Izudin Bajrović o premijeri komedije...
Ekipa filma „Deset u pola“ u Beogradu: PANDEMIJA ĆE...
No Time to Die (2021) (2021)
Stuart Martin & Guz Khan (Army of Thieves)
Dodeljene nagrade na Festivalu nemog filma ĆUTANJE JE ZLATO
FCS - Selekcija “Nasleđe” od 25. novembra do 9....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 18. do 24....