•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milorad Mandić Manda (1961 - 2016)

Milorad Mandić Manda (Beograd, 3. maj 1961 — Beograd, 15. jun 2016) bio je srpski glumac i TV voditelj.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92. Vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji i kviz Kolo Sreće na Hepiju.

Preminuo je na sceni tokom pretpremijere predstave „Petar Pan“ u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, 15. juna 2016. godine od posledica srčanog udara.

Filmografija:

1980.-te
1986. Špadijer jedan život
1987. Već viđeno
1987. Bolji život
1987. Sedmi dan
1988. Braća po materi
1989. Kako je propao rokenrol

1990.-te
1994. Dva sata kvalitetnog TV programa
1994. Slatko od snova
1996. Lepa sela lepo gore
1997. Laža i paralaža (film)
1998. Kupi mi Eliota
1998. Tri palme za dve bitange i ribicu
1998. Rane
1999. Točkovi

2000.-te
2000. Rat uživo
2001. Apsolutnih 100
2002. Ringeraja
2002. Mrtav ladan
2003. Siroti mali hrčki 2010
2003. Mali svet
2004. Pljačka Trećeg rajha
2004. Sivi kamion crvene boje
2004. Jesen stiže, dunjo moja
2005. Mi nismo anđeli 2
2005. Made in YU
2005. Ivkova slava
2006. Mi nismo anđeli 3
2007. Klopka
2007. Konji vrani
2007. Promeni me
2007. Pozorište u kući (2007)
2007. Premijer (TV serija)
2007. - 2008. Vratiće se rode
2008. April i detektivi
2007. - 2009. Ulica lipa
2009. Selo gori... i tako
2009. Jesen stiže, dunjo moja (TV serija)

2010.-te
2011. Nova godina u Petlovcu
2012. Budva na pjenu od mora
2012. Vir
2012. Jagodići (TV serija)
2013. Poslednji i prvi
2013. Ravna Gora (TV serija)
2014. Sistem
2015. Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš
2015. Komšije (TV serija)
2016. Braća po babine linije
2007. - 2016. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)

Podeli:



Preporucujemo

17. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA...
Uroš Krčadinac i Lav Mrenović predstavili rezultate...
BELDOCS predstavlja selekciju VATROMET
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 12. do 18....
Oskarovac Nikola Pjovani sa sekstetom premijerno u Beogradu
Nišville danas obeležava svetski Dan Džeza u Nišu i...
Otvorena izložba „Tragovi jednog vremena: Filmski plakat...
Uloge u kojima ste voleli Benedikta Kamberbača
Porodični dan u Cineplexx Niš bioskopu u nedelju, 8. maja
ZVEZDE MARVELOVOG FILMA „DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU...
„BAZ SVETLOSNI“ I NAJNOVIJI TREJLER STIŽU PRED PUBLIKU...
„DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU LUDILA“ OD DANAS U...
Top 10 romantičnih filmova koje morate pogledati
BELDOCS - prodaja ulaznica od danas na svim lokacijama
„AVATAR: PUT VODE“ (AVATAR: THE WAY OF WATER) –...
Nova izložba filmskih plakata „Tragovi jednog vremena:...
Tribina o filmu „Leto kada sam naučila da letim“
Predstavljeni Srpski takmičarski program, Beldocs Industry...
"Priče iz Drugog rata" Aleksandra Zografa
Retrospektive filmova i Master Class predavanja Karpa...
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 12. do 18. maja
XR izlozba: Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 5. maja do 11. maja
22 umetnika i umetnica iz Srbije i 12 iz inostranstva na...
Izabran novi Doktor Hu
Najava specijalnog programa 15. Beldocs festivala: Žena...
Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u Bioskopu Balkan
ITALIJANSKA PRIČA O TRI PORODICE – FILM „TRI SPRATA“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 5. do 11....