•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Miodrag Krivokapić

Miodrag Krivokapić (Peć, 22. april 1949) je srpski filmski i pozorišni glumac.

Osnovnu školu i gimnaziju je završio u svom rodnog gradu, a Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost (AKFU), odsek gluma je diplomirao 1975. u Zagrebu. Te godine postaje član dramskog kazališta Gavela u kom ostaje dve godine, da bi zatim prešao u Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu i tu ostaje do 1986. Od te godine je slobodan umetnik.

Igrao je i u teatru „&TD“ u Zagrebu i na festivalima: Dubrovačke ljetnje igre, Splitsko ljeto, a kasnije na Subotičkom festivalu, kao i Festivalu Budva - grad teatar. Snimio je dvadesetak igranih filmova, oko 30 TV drama, desetak TV serija.


Filmografija:
1970.-te
1975. Zec
1975. Kuća
1975. Seljačka buna 1573.
1978. Mačak pod šljemom
1978. Ljubica
1979. Đavolje sjeme

1980.-te
1980. Luda kuća
1981. Nepokoreni grad
1981. Snađi se, druže
1981. Kasno, natporučniče!
1981. Pad Italije
1982. Kiklop
1982. Zločin u školi
1984. Štefica Cvek u raljama života
1984. U raljama života
1984. Mala pljačka vlaka
1985. Brisani prostor
1985. Za sreću je potrebno troje
1986. Putovanje u Vučjak
1986. Misija majora Atertona
1986. Večernja zvona
1987. U ime naroda
1988. Večernja zvona
1988. Život sa stricem
1988. Inat
1988. Roman o Londonu
1988. Hanna's War
1989. Ranjenik
1989. Najbolji
1989. Seobe

1990.-te
1990. Stela
1990. Jastuk groba mog
1990. Noćni igrači
1991. Sarajevske priče
1991. Virdžina
1991. Moj brat Aleksa
1992. Aleksa Šantić
1995. Kraj dinastije Obrenović
1996. Ivan
1996-1997. Gore dole
1997. Ptice koje ne polete
1998. Dosije 128
1999. Nož

2000.-te
2002. Porodično blago 2
2005. Bal-Kan-Kan
2006. Sinovci
2006. Stižu dolari 2
2007. S. O. S. - Spasite naše duše
2007. Uvođenje u posao
2007. Tegla puna vazduha
2008. Bližnji
2008. Biro za izgubljene stvari
2007-2008. Vratiće se rode
2009. Na terapiji
2009. Krik

2010.-te
2011. Lud, zbunjen, normalan
2012. Vojna akademija
2012. Halimin put

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Nove epizode popularnog crtaća: Brbljivi Mačak Tom i...
Premijera „Dare iz Jasenovca“ 20. februara ekskluzivno...
Februarska premijera na Minimaxu:Ždrebići u fantaziji!
Da li se Donnie Darko 3 zaista događa? Reditelј Richard...
Hugh Grant i Josh Hartnett pridružuju se glumačkoj ekipi...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 18. do 24. februara
Stiže serija "Gospodin i gospođa Smit"
Sandra Bulok i Bred Pit prvi put zajedno rade na filmu
The Many Saints Of Newark - 8 stvari koje znamo o The...
Star Trek 4 se vraća, angažovan novi režiser
Objavljen trailer filma "Justice League"
Animirana avantura Tom i Džeri na Porodičnom danu
Nominacije za nagradu Oskar Diznijevoj i Piksarovoj...
Breaking News in Yuba County (2021) - uskoro
Netflix odbio dokumentarac Olivera Stouna o Kenediju
Miki Manojlović i Vladimir Kopicl dobitnici nagrade...
FCS: Nadamo se da će Dara i Aida doprineti kulturi...
Judas and the Black Messiah (2021) - uskoro
Draupadi Unleashed (2020) - uskoro
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 11. do 17. februara
Upoznajte novog Džokera!
Kevin Hart tužio asistenta, ukrao mu više od milion dolara
Otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju kod Ateljea 212
U trci za glavne nagrade Berlinskog festivala 15 filmova
Penelope Kruz glumi u novom filmu Pedra Almodovara
LX 2048 (2020) - uskoro
Prpić o filmu "Jedini izlaz": Opet bih volela da igram...
Uskoro premijera dokumentarca o Tini Tarner
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 18. do 24. februara
Wrong Turn (2021) - uskoro