•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mirjana Joković

Mirjana Joković (Beograd, 24. novembar 1967) je srpska glumica.

Mirjana je svoje rane godine provela u Zambiji, gde je njen otac radio kao industrijski inženjer. Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu i počela da glumi u Narodnom pozorištu i Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, kao i u filmovima i na televiziji. Poznata je po ulogama kao što su: Dina, u televizijskom serijalu i filmu Zaboravljeni i Adrijana u filmu Stršljen. Od 1993. godine živi i radi u SAD. Trenutno je zaposlena kao direktor glumačke performanse, a ujedno radi i kao nastavnik glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, u blizini Los Anđelesa.


Filmografija:
1979. Poslednja trka
1982. Tesna koža
1983. Poslednje sovuljage i prvi petli
1984. Kamiondžije opet voze
1984. Kamiondžije 2
1986. Priče sa kraja hodnika
1986. Sivi dom
1988. Zaboravljeni
1988. Journey to the South
1989. Vreme čuda
1989. Songlines
1989. Eversmile, New Jersey
1990. Zaboravljeni
1990. Baal
1990. Granica
1991. Srpkinja
1991. Mala
1994. Vukovar, jedna priča
1995. Podzemlje
1995. Liability Crisis
1996. Bila jednom jedna zemlja
1997. Tri letnja dana
1998. Stršljen
1998. Bure baruta
1998. Side Streets
2000. A Better Way to Die
2002. Private Property
2002. Maid in Manhattan
2007-2008. Vratiće se rode
2009. Rode u magli

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Međunarodna premijera filma “Usekovanje” na Moskovskom...
28. Sarajevo Film Festival: Suočavanje s prošlošću
’Net Zero by 30th Sarajevo Film Festival’’: U misiji...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 4. avgusta do 10....
Film “Leto kada sam naučila da letim” osvojio nagradu...
Najpovoljniji bioskopski dan u Srbiji: 16. avgust
Izložba fotografija Marine Pešić u niškoj Tvrđavi -...
O filmu „SVE(T)na leđima žene“
Predstavljamo program Summer Screen 28. Sarajevo Film...
ZA NOVI FILM REDITELJA MARTINA MAKDONE - „DUHOVI...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet Niš od 04. do...
Svetska premijera filma “O novcu i sreći” Ane...
Otvoren konkurs za vizuelne umetnike/ce i strip autore/ke...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 04. do 10. avgusta
Otvoren 28. Sarajevo Film Festival
Šesto izdanje programa Pretpremijere Serije sa šest...
Saopštenje produkcijske kuće Art & Pocorn povodom termina...
The Gray Man (2022) (2022)
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 11. do 17. avgusta
The Black Phone (2021) (2021)
Sarajevo Film Festival - Šesto izdanje programa...
ŽIRI NIŠVILLE MOVIE SUMMIT 2022. PROGLASIO NAJBOljE...
Predstavljamo Kinoscope program 28. Sarajevo Film Festivala
Džejms Franko je Fidel Kastro u novom filmu o vanbračnoj...
Sutra u Box Officeu u BKC-u počinje prodaja ulaznica za...
Prey (2022) (2022)
28. Sarajevo Film Festival: Predstavljamo Open Air program,...
The Northman (2022) (2022)
Slovenačko-srpski film “Iskupljenje” podržan u Italiji
Sendmen: nova Netfliksova serija kultnog autora Nila Gejmana