•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mirjana Joković

Mirjana Joković (Beograd, 24. novembar 1967) je srpska glumica.

Mirjana je svoje rane godine provela u Zambiji, gde je njen otac radio kao industrijski inženjer. Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu i počela da glumi u Narodnom pozorištu i Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, kao i u filmovima i na televiziji. Poznata je po ulogama kao što su: Dina, u televizijskom serijalu i filmu Zaboravljeni i Adrijana u filmu Stršljen. Od 1993. godine živi i radi u SAD. Trenutno je zaposlena kao direktor glumačke performanse, a ujedno radi i kao nastavnik glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, u blizini Los Anđelesa.


Filmografija:
1979. Poslednja trka
1982. Tesna koža
1983. Poslednje sovuljage i prvi petli
1984. Kamiondžije opet voze
1984. Kamiondžije 2
1986. Priče sa kraja hodnika
1986. Sivi dom
1988. Zaboravljeni
1988. Journey to the South
1989. Vreme čuda
1989. Songlines
1989. Eversmile, New Jersey
1990. Zaboravljeni
1990. Baal
1990. Granica
1991. Srpkinja
1991. Mala
1994. Vukovar, jedna priča
1995. Podzemlje
1995. Liability Crisis
1996. Bila jednom jedna zemlja
1997. Tri letnja dana
1998. Stršljen
1998. Bure baruta
1998. Side Streets
2000. A Better Way to Die
2002. Private Property
2002. Maid in Manhattan
2007-2008. Vratiće se rode
2009. Rode u magli

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Palić Film Festival - prva vest - Nikolaj Nikitin i Julija...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 23. do 29. juna
Ostrov (2006) (2006)
Specijalnim mini koncertom gosta iznenađenja i...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 16. juna do 22. juna
„Sewn Mouth“ otvara „Slaughter Heavy Metal...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 23. do 29....
Perfetti sconosciuti (Perfect Strangers) (2016) (2016)
Oni žive - Izložba „Svesvrstani“ Uroša Krčadinca u...
Elvis night događaj u Cineplexx Niš bioskopu
Nerve (2016) (2016)
Memory (2022) (2022)
Strastvena sonata zatvara sezonu Kolarac tvoj svet muzike
BINA - Otvorena izložba „Evropska nagrada za savremenu...
Premijera filma „Gligorićeva Mar del Plata – Kraljeva...
Međunarodni umetnički projekat “Remix Comix” podržan...
Ekskluzivna pretpremijera filma ELVIS 22. juna i party sa...
Filmovi koje sutra možete pogledati na Beldocs festivalu
Sutra na Beldocs festivalu Jackass Forever, Enio Morikone i...
Filmovi koje sutra mozete pogledati na Beldocs festivalu
NASTUPOM DARKA RUNDEKA, BENDA S.T.R.A.H. I DODELOM NAGRADA...
Marta Bjelica, Dušan Kasalica i Lana Matić u žiriju 9....
Mreža kinoprikazivača Srbije održala savetovanje...
The Art of Racing in the Rain (2019) (2019)
Contratiempo (The Invisible Guest) (2016) (2016)
Bašta Fest objavio muzički program
Ne zaboravite se prijaviti / Do not forget to apply:...
Snowpiercer (2013) (2013)
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 16. do 22. juna
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet Niš