•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mirjana Karanović kao Teslina majka u filmu “Tesla”

Glumica Mirjana Karanović pridružila se ekipi biografskog filma Nikoli Tesli "Tesla" koji će početi da se snima ove jeseni u Srbiji i SAD-u i gde će igrati Đuku, majku priznatog i poznatog naučnika koja je imala veliki uticaj na njega, saopštili su producenti filma.

"To je veoma mala uloga, ali Đuka je igrala značajnu ulogu u životu Nikole Tesle", rekla je glumica. "Ona mu je pomogla da definiše ono što je bio. Velika je čast za mene da igram ženu koja je mnogo radila i koja je održavala jednu jaku i zanimljivu porodicu".

Od trenutka kada je Karanovićeva pročitala scenario američkog reditelja Majkla Entona ona je znala da je uloga Georgine - Đuke Mandić (Tesla) ona koju mora odigrati.

"Bila sam dirnuta predivnim scenarijem gde je svaki lik prikazan sa jakim integritetom", rekla je poznata glumica i pedagog koja se nedavno oprobala i u ulozi rediteljke komada Sare Kejn "Psihoza u 4.48" koji je premijerno prikazan u maju u Bitef teatru.

"Majkl radi film koji je priznanje Nikoli Tesli. On je u priči zadržao autentičnost. Ovaj film bi trebao da uveri svet kakav je on sjajan čovek bio i šta je sve on za nas uradio", ocenila je Karanovićeva.

Reditelj Enton je uvek imao na umu Karanovićevu za ulogu Đuke.

"Verujem u vrednosti Mirjane Karanović i da će izneti verno ovu ulogu", rekao je on. "Ona je bila važna u njegovom životu, čak i posle njene smrti. Mirijana je apsolutno neustrašiva u svom pristupu glumi i ja sam isto to osetio kod Branka (Tomovića, koji će igrati Teslu)".

Reditelj je istakao da niko i ništa nije moglo da spreči Teslu da radi ili kaže ako je znao da je u pravu.

"Te iste osobine sam video kod Mirjane i Branka i zato nisam mogao da izaberem bolje glumce da tumače majku i sina", naglasio je Enton.

Karanovićeva će snimati svoje scene tokom oktobra i novembra ove godine u Srbiji.

Reditelj je trenutno u pregovorima sa glumicama sa Balkana koje će igrati Tesline sestre.

"Teslina porodica treba da objedini u isto vreme sve karakterne osobine ljudi iz regiona", rekao je on. "Oni su bili Srbi koji su živeli u sadašnjoj Hrvatskoj i želim da publika shvati autenčinost tih uslova".

On je takođe objasnio da što je više otkrivao tog brilijantnog čoveka i njegova dostignuća da je želeo da ispriča priču na jedan autentičan način i da izbegne trivijalne spekulacije.

Karanovićeva je pozdravila Entonovu odluku da snima neke scene na srpskom jeziku.

"Odlična je stvar što ćemo snimati scene na srpskom, a ne na engleskom", rekla je Karanovićeva podsetivši koliko je Tesla bio značajan za srpsku istoriju.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...