•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Miss Violence (2013)

Na svoj rođendan jedanaestogodišnja devojčica izvršila je samoubistvo skočivši sa terase svog stana sa osmehom na licu. Policija započinje istragu, ali porodica je jednoglasna i formira jak front protiv istrage, tvrdeći da je sve samo slučajnost. Koju je tajnu devojčica odnela sa sobom? Zašto porodica insistira na tome da je zaboravi i krene dalje sa svojim životom?

Grčki reditelj Aleksandro Avranas svojim drugim, uznemirujućim filmom, želeo je da progovori u ime žrtava porodičnog nasilja, i dece čiji se glas ne čuje. Postepeno otkrivajući porodičnu hijerarhija i istoriju, preciznim umetničkim postupkom autor od „Miss Violence“ pravi porodičnu bombu koja samo što ne eksplodira. „Uvek sam se pitao ko ima moć: onaj ko udara, ili onaj ko oseća bol? Najjače je nasilje tišine. Nasilje neizgovorenog. Nasilje redovnog stanja koje pokriva svaku emotivnu prazninu nastalu demonstracijom moći“, kaže Avranas.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Alexandros Avranas
Scenario:Alexandros Avranas, Kostas Peroulis
Uloge:Kostas Antalopoulos, Constantinos Athanasiades, Chloe Bolota
Award:6 nagrada i 1 nominacija
Studio:Faliro House Productions, Plays2place Productions, Greek Film Center
Zemlja:Greece
Website:www.falirohouse.com/films/Miss-Violence
Jezik:Grčki
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....