•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mlađa Veselinović (1915 - 2012)

Mlađa Veselinović (Kragujevac, 21. april 1915 - Beograd, 27. decembar 2012) bio je srpski glumac i prevodilac.

Mlađa je rođen u Kragujevcu 21. aprila 1915. godine. Diplomirao je na Filozofskom i Filološkom fakultetu u Beogradu a studirao je i na Kembridžu.

Veselinović je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od osnivanja 1947. godine debitovao je u prvoj predstavi teatra „Kralj Betajnove“. Sarađivao je sa najvećim rediteljskim imenima i ostvario oko sto uloga na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Bio je oženjen glumicom Brankom Veselinović. Zahvaljujući njima postoji Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“.

Umro je 27. decembra 2012. u Beogradu u 98. godini. Komemoracija je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u subotu 29. decembra 2012.

Filmografija:
1940.-te
1949. Majka Katina

1950.-te
1950. Čudotvorni mač
1950. Crveni cvet
1953. Bila sam jača
1953. Opštinsko dete
1956. Poslednji kolosek
1958. La tempesta
1959. Dundo Maroje

1960.-te
1960. Servisna stanica
1961. Mica i Mikica
1962. Prozvan je i V-3
1963. Romeo i Đulijeta (TV film)
1964. Narodni poslanik
1966. Vreme ljubavi
1967. Dežurna ulica
1968. Na rubu pameti

1970.-te
1970. Srbija na Istoku
1970. The Twelve Chairs
1971. Šešir profesora Koste Vujića
1971. Sladak život na srpski način
1971. Sokratova odbrana i smrt
1971. Čedomir Ilić
1971. Diplomci poštar
1972. Građani sela Luga
1973. Filip na konju
1974. Mister Dolar
1974. Zašto je pucao Alija Alijagić
1974. Legenda o Karasu (TV)
1976. Nevidljivi čovek
1976. Vuci i ovce
1977. Crni dani
1978. Povratak otpisanih (TV serija)
1979. Lanci

1980.-te
1980. Slom
1981. Svetozar Marković (TV serija)
1984. Banjica (TV serija)

1990.-te
1990. Baal
1993. Teatar u Srba
1997. Garderober
1997. Gore dole doktor
1997. Tango je tužna misao koja se pleše
1998. Knez Mihailo

Podeli:



Preporucujemo

Pogledajte najnoviji trejler za "Black Widow" koji stiže u...
Willy's Wonderland (2021) - uskoro
Peti nastavak Indijane Džons najavljen za sledeće leto
Dokumentarni film Filipa Čolovića POTREBA ZA MRŽNJOM na...
Dobitnik BAFTA nagrade 'Još jedna tura' na repertoaru...
Stiže serija o Rokiju?
Snima se dokumentarni film Gligorićeva Mar del Plata –...
Stalone neće glumiti Roki Balbou u nastavku filma Creed III
A Perfect Enemy (2020) - uskoro
Monster Hunter (2020) (2020)
Evan Peters moguća glavna zvezda filma Ace Ventura 3 –...
Betmen ili Iron Man: Ko je najbogatiji superheroj?
Uživanje za dvoje po ceni jedne ulaznice u Cineplexx...
Centar zabave i Lounge Bar Amper od 22. aprila u tržnom...
U ‘Jackass 4’ navodno neće biti zbog kršenja ugovora...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 8. do 14. aprila
Snimanje nastavka "Prijatelja" zakazano za narednu nedelju
Konačno snimljena posebna epizoda Prijatelja
Gordan Matić i delegacija FCS-a posetili snimanje filma...
Izložba „U gudurama Amerike“ u Bioskopu Balkan od...
Bred Pit, Harison Ford i Hali Beri među prezenterima...
Dženifer Aniston postaje majka
FEST - Šest srpskih filmova i dve manjinske koprodukcije...
Zack Snyder's Justice League (2021) (2021)
Preminula glumica Helen McCrory
Spiral: From the Book of Saw (2021) - uskoro
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. do 21. aprila
Silvester Stalone postao član Trampovog kluba u Palm Biču
Alone (2021) - uskoro
Mortal Kombat (2021) - uskoro