•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monica Bellucci

Monica Bellucci (Città di Castello, 30. septembra 1964.), italijanska filmska glumica, model i seks simbol.

Monica Bellucci počela je karijeru kao model s nepunih 16 godina. Iako je imala ambiciju da bude pravnica, pa je na Univerzitetu u Perugiji i upisala studije prava, odlučila je potpuno se posvetiti karijeri modela te, kasnije, glumice. Godine 1988. potpisala je za poznatu milansku modnu kuću Elite Model. Monica je ubrzo dobila brojne poslove u modnim centrima Parizu i New Yorku te iste, 1989. godine Bellucci je počela uzimati časove glume, a prva bitnija uloga bila joj je 1992. u filmu Bram Stoker's Dracula gde je glumila jednu od tri Drakuline vampirske neveste. Ali svetsku slavu je stekla tek glavnom ulogom u italijanskom filmu Malèna iz 2000. Film je govorio o ženi italijanskog vojnika u Drugom svetskom ratu, koja postaje predmetom ogovaranja u maloj sredini. Ređale su se uloge u međunarodnim projektima, od kojih su komercijalno najuspešniji bili drugi i treći nastavak filmskog serijala Matrix braće Wachowski. Posebnu pažnju javnosti Monica Bellucci je privukla 2004. ulogom Marije Magdalene u kontroverznoj Pasiji reditelja Mela Gibsona. Zahtevnom ulogom biblijske grešnice poprilično se odmakla od svog seksipilnog imidža, a brojni su filmski kritičari hvalili njenu izražajnu glumu na aramejskom jeziku.

Monica je udata za francuskog glumca Vincenta Cassela sa kojim ima kćer po imenu Deva, rođenu 2004.

Retka kombinacija savršenog lica i zamamnog tela Monici Bellucci je pribavila titulu seks simbola; uopšteno se smatra jednom od najlepših živih žena. Brojni časopisi za muškarce je redovino svrstavaju u sam vrh svojih izbora lepote i seksipila. Sama Monica o svom izgledu u interviewu BBC-ju kaže sledeće: "Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osećam se dobro i ugodno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi životi su jednostavno užasni. Jako su nesigurni u sebe... Sretna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu."


Filmografija:

2013 Des gens qui s'embrassent (post-production)

2012 Rhino Season (completed)

2011 A Burning Hot Summer

2011 The Ages of Love

2010 The Whistleblower

2010 The Sorcerer's Apprentice

2010 Rose, c'est Paris (TV movie)

2009 Omaggio a Roma (short)

2009 Baarìa

2009 Don't Look Back

2009 The Private Lives of Pippa Lee

2008 The Man Who Loves

2008 Sanguepazzo

2007 Le deuxième souffle

2007 Shoot 'Em Up

2007 Manuale d'amore 2 (Capitoli successivi)

2007 Heartango (short)

2006 The Stone Council

2006 N (Io e Napoleone)

2006 Sheitan

2005 How Much Do You Love Me?

2005 The Brothers Grimm

2005 The Matrix Online (Video Game)

2004 Prince of Persia: Warrior Within (Video Game)

2004 She Hate Me

2004 Secret Agents

2004 The Passion of the Christ

2003 The Matrix Revolutions

2003 Enter the Matrix (Video Game)

2003 The Matrix Reloaded

2003 Tears of the Sun

2003 Remember Me, My Love

2002 Irreversible

2002 Asterix and Obelix Meet Cleopatra

2001 Brotherhood of the Wolf

2000 Malèna

2000 Franck Spadone

2000 Under Suspicion

1999 Méditerranées

1999 Comme un poisson hors de l'eau

1998 A los que aman

1998 L'ultimo capodanno

1998 Compromis (short)

1998 Pleasure (And Its Little Inconveniences)

1997 As You Want Me

1997 Mauvais genre

1997 Dobermann

1997 Stressati

1996 The Apartment

1996 Il cielo è sempre più blu

1996 Princess Alisea (TV movie)

1995 Joseph (TV movie)

1995 Palla di neve

1994 I mitici

1993 La riffa

1992 Dracula

1992 Ostinato destino

1990 Briganti

1990 Vita coi figli (TV movie)

Podeli:



Preporucujemo

Jelena Gavrilović održaće koncert posvećen Sonji Savić...
Prijatelji u Nišu
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30....
Velika pretpremijera filma DINA DRUGI DEO u Cinestaru
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 22. do 28....
OVE SEDMICE U CINEPLEXX BIOSKOPIMA VAS OČEKUJU FILMOVI SA...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 22. do 28. februara
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo...
52. FEST U CINEPLEXXU