•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Morgan Frimen na meti kritika nakon otvaranja Svetskog prvenstva: Uzeo je krvavi novac

Glumac Morgan Frimen pojavio se na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u Kataru. Nastupio je zatim član najpoznatijeg južnokorejskog benda BTS Jung Kook koji je izveo jednu od himni ovogodišnjeg prvenstva, a onda se ovoj muzičkoj zvezdi na sceni pridružio i katarski pevač Fahad al-Kubaisi.

“Svi se ovde okupljamo kao jedno veliko pleme. Postoji zajednička nit nade, radosti i poštovanja“, rekao je Morgan Friman u uvodnom govoru pod nazivom “The calling”, a onda mu se pridružio katarski ambasador koji je poručio da su svi dobrodošli u ovu zemlju. Na bini su se pojavili katarska pevačica i ljudi obučeni u tradicionalne nošnje zemlje domaćina prvenstva.

Pre izvođenja službene himne, mogle su se čuti navijačke pesme svih država učesnica Svetskog kupa, kao i himne prethodnih takmičenja poput Šakirinog hita “Waka, waka”.

Međutim, Morgan Fiman je na društvenim mrežama dobio uglavnom negativne kritike i na sebe navukao bes fudbalskih obožavatelja.

Iako su mnoge poznate ličnosti odbile da učestvuju u svečanosti otvorenja Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, oskarovac Friman je prihvatio ponudu domaćina da uveliča ceremoniju.

Brojni komentatori, ali i slavne osobe, kritikovale su Frimana što je popustio pohlepi i uzeo krvavi novac. Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru odavno prate brojne kontroverze zbog činjenice da u toj pustinjskoj zemlji vlada šerijatski zakon, te su brojni radnici tokom gradnje stadiona i prateće infrastrukture bili izrabljivani, a mnogi su poginuli zbog nehumanih uslova rada.

Sve to slavnom glumcu nije bilo bitno, pa je u svom govoru koji je nazvao “The Calling” gledaocima poručio da “smo se svi ovde okupili u jedno veliko pleme” . Američka javnost ne može mu oprostiti činjenicu da je pre dvanaest godina lobirao da domaćinstvo svetskog prvenstva dobiju Sjedinjene Države, a sad je okrenuo ploču.

“Pa, zar Morgan Friman ne mari za mrtve radnike migrante”, “Zar toliko voli novac da ga ne zanima ko ga plaća”, “Jako sam razočarana što njegov dosad omiljeni lik vidim na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva”, “Ne mogu verovati da je nakon svega pristao oprati savest kršitelja ljudskih prava i korumpirane homofobne klike iz Svetske fudbalske federacije i Katara”, “Nedostatak morala vodi u pakao”, “Krvavi novac nikome nije doneo radost i sreću”, samo su neki od komentara na račun poznatog glumca.

Podeli:



Preporucujemo