•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mornar Popaj slavi 85. rođendan

Mornar Popaj, animirani lik neustrašivog mornara s tetoviranim sidrima na podlakticama i lulom u ustima, koji svoju zadivljujuću snagu crpi iz spanaća, slavi 85. rođendan.

Lik junaka osmislio je američki crtač Elzie Crisler Segar prvi ga put predstavivši 17. januara 1929. godine u stripu Thimble Theatre. Otada je stekao toliku popularnost da je strip promenio ime u njegovo.

Popaj je ubrzo doživeo i ekranizaciju te je u razdoblju između 1933. i 1957. godine napravljeno oko 230 kraćih epizoda i tri duža animirana filma.

Od 1935. pa čak više od četiri decenija Jack Mercer posudio je Popaju glas. Mercer je od 1938. do 1942. bio je u braku s Margie Hynes koja je svoj glas posudila Popajevoj Olivi.

Filmsku verziju s rediteljskim potpisom legendarnog Roberta Altmana, Popaj je dobio 1980. godine. Utelovio ga je Robin Williams, dok se u ulozi mornarove devojke Olive našla Shelley Duvall.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...