•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Morocco (1930)

Maroko (eng. Morocco) je američki igrani film snimljen 1930. godine u režiji Jozefa fon Šternberga. Po žanru je ljubavna drama, a radnja je smeštena u Maroko. Protagonist je američki legionar (koga glumi Gari Kuper) koji se zaljubljuje u pevačicu (koju glumi Marlen Ditrih). Za ulogu u ovom filmu Ditrihova je nominovana je za Oskara za najbolju glavnu glumicu. Uz to, film je nominovan za još tri Oskara.

Danas je najpoznatiji po sceni u kojoj Ditrih, odevena u mušku odeću, ženu ljubi u usta. Ta je scena, iako ne tako atipična za Holivud u liberalnoj pred-kodovskoj eri, zbog svojih lezbejskih konotacija izazvala veliki skandal početkom 1930-ih.

Žanr:romansa, drama
Godina:1930
Reziser:Josef von Sternberg
Scenario: Benno Vigny
Uloge:Gary Cooper, Marlene Dietrich, Adolphe Menjou
Award:3 osvojene
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.paramount.com
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila