•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mortal Thoughts (1991)

Prilično mračne atmosfere, stvorene intenzivnim pokretima kamere i zastrašujućom originalnom muzikom (Mark Isham), "Ubojite misli" jedan je iz serije napetih trilera sa
početka devedesetih, iako je u svoje vreme prošao manje zapaženo. Britanski reditelj Alan Rudolph tečno je i dopadljivo na ekran preneo zahtevan scenarija Williama Reillyja i Claudea Kervena, specifičan po tome što se radnja odvija u seriji flashbackova tokom Cynthijina policijskog ispitivanja.

Joyce (Glenne Headly) i Cynthia (Demi Moore) su prijateljice iz detinjstva koje slobodne sate u salonu za ulepšavanje prekraćuju iskrenim razgovorom o svojim supruzima i porodicama.

Cynthijin suprug Arthur (John Pankow) možda i jeste dosadan, ali zato je iskren i odan, za razliku od agresivnog i nasilnog Jimmyja (Bruce Willis), koji kod svakog ko ga upozna budi
prezir i mržnju, a čak je i njegova supruga Joyce nekoliko puta u besu izrazila želju da ga ubije. Ali pravo iznenađenje dogodi se kad Jimmyja pronađu ubijenog u jarku pokraj puta, a iskusni detektiv John Woods (Harvey Keitel) trag, logično, sledi do dve osobe koje su ga najbolje poznavale, Joyce i Cynthije.

Sve nijanse osećaja prijateljstva i izdaje snažnim nastupima predstavili su Bruce Willis, Demi Moore i Harvey Keitel, ali i manje poznata Glenne Headly u ulozi žene s "ubojitim mislima".

Žanr:misterija, triler
Godina:1991
Reziser:Alan Rudolph
Scenario:William Reilly, Claude Kerven
Uloge:Demi Moore, Glenne Headly, Bruce Willis
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Columbia Pictures Corporation, New Visions Pictures, Polar Entertainment Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...