•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mreža kinoprikazivača Srbije održala savetovanje namenjeno kinooperaterima

U organizaciji Mreže kinoprikazivača Srbije u Vrnjačkoj Banji od 11. do 13. juna 2022. održano je trodnevno savetovanje namenjeno kinooperaterima. Svoje učešće uzelo je 25 kinoperatera i pet domaćih distributera.

Glavna teme savetovanja ticala su se novih pristupa distribucije filmova, digitalizaciji bioskopa, ali i praktičnom rukovanju digitalnom opremom, i to na primeru Kulturnog centra Vrnjačke Banje u njihovom digitalizovanom bioskopu.

Tom prilikom razgovarano je o novim pristupima distribuciji filmova, budućnosti distribucije filmova, te digitalizaciji bioskopa (potrebnoj opremi, karakteristikama platna, audio-sistema, projektora) i drugim pitanjima u vezi sa digitalizacijom, kao i praktičnim pitanjima iz domena rada bioskopa, praktičnim rukovanjem digitalnom opremom u bioskopu.

Ciljevi Mreže kinoprikazivača Srbije su: umrežavanje kinoprikazivača i zastupanje zajedničkih interesa, unapređenje i razvoj kinoprikazivača i kinoprikazivačke delatnosti u Srbiji, povećanje broja gledalaca, edukacija i razvoj filmske publike, edukacija u oblasti audiovizuelne kulture, razmena znanja, iskustava, primera dobrih praksi i informacija između Strana potpisnica, kreiranje, razvoj i razmena filmskih i drugih programa i obogaćivanje kulturne ponude, promovisanje audiovizuelnog stvaralaštva i kinoprikazivačke delatnosti,podsticanje nacionalne i međunarodne saradnje, zajednički razvoj, apliciranje i realizacija projekata iz oblasti kulture, jačanje i razvoj organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta kinoprikazivača, praćenje, edukacija i uvođenje novih tehnologija u kinoprikazivačkoj delatnosti – sa posebnim osvrtom na digitalne medije i kreativne industrije.

Foto: Ognjen Rakčević

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...