•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mućke proslavile 34. rođendan

Iako je od emitovanja poslednje epizode sitkoma "Mućke" prošlo 12 godina, simpatije fanova prema Rodniju i Del Boju ne prestaju.

Najverniji fanovi, kojih je još ogroman broj, proslavili su 34. rođendan od početka emitovanja ovog popularnog serijala.

Na zvaničnoj stranici "Mućki" na Facebooku poslednja dva dana ostavljeno je mnoštvo nostalgičnih, ali i komičnih komentara, a administratori su se potrudili da po ko zna koji put postave neke od najsmešnijih epizoda.

Kultni sitkom, koji su obožavale generacije od osamdesetih godina, ni danas ne gubi ništa od svoje duhovitosti. Prva epizoda emitovana je upravo 8. septembra 1981. godine, i to pod nazivom koji bi se danas sasvim drugačije protumačio - "Big Brother". U samom startu nisu naišle na oduševljenje publike, ali s vremenom su stekle kultni status i uvrstile se na listu najboljih sitkoma.

Publika širom sveta je za veoma kratko vreme zavolela seriju "Mućke", a mnogi od citata izgovorenih u njoj se i danas prepričavaju.

Gotovo je bilo nemoguće da ne zavolite simpatičnog Del Boja, ambicioznog preprodavača, njegovog mlađeg brata Rodnija i njihovog dedu Lenarda.

Uz podršku snažne glumačke ekipe, serija je pratila njihove uspone i padove u životu, pogotovo pokušaje da se obogate.

Značajna popularnost, uspeh, a samim tim i zarada serije krenuli su od treće sezone. Međutim, tokom snimanja pete sezone Dejvid Džejson, odnosno Del Boj, je rekao Džonu Salivanu na ručku da želi napustiti seriju kako bi mogao da nastavi karijeru na nekom drugom polju. Salivan je napisao "Ma ko želi biti milioner", koja je trebalo da bude poslednja epizoda u kojoj bi Del prihvatio prijateljev predlog da otputuje u Australiju, ostavivši Rodnija i tada ujaka Alberta. Napravljeni su planovi za spin-off nazvan "Hot-Rod", koji bi pratio Rodnijeve pokušaje da preživi uz pomoć Mikija Pirsa, ali ostavljajući mogućnost Delovog povratka. Džejson se na kraju predomislio, a završetak epizode je promenjen kako bi prikazali Dela koji odbija ponudu.

Kada je počelo snimanje, Nikolas Lindharst, koji je igrao Rodnija, i Džejson su se veoma brzo sprijateljili, uprkos razlici od 21 godine. Voleli su da prave spletke, a nekoliko puta su otišli predaleko.

"Lenard Pirs, koji je glumio deku, razumeo je šalu, ali je jednom kada smo provalili u svlačionicu, izvrnuli sve njegove kostime i zakucali cipele za pod, odbio da radi dok se ne izvinimo. Drugi put napunili smo muški toalet petardama, koje je trebalo da eksplodiraju prilikom otvaranja vrata. To nam je delovalo smešno, sve dok nismo čuli prasak, praćen vriskom jedne starice, koja je čistila hodnik i otvorila muški toalet džogerom. To ju je umalo dotuklo", ispričao je jednom detalje sa snimanja Džejson.

"To je bila samo TV serija s najjednostavnijom postavkom: dva brata, Derek - Del Boj Troter i njegov mlađi brat Rodni, žive sa dedom u soliteru u Južnom Londonu i idu krož život, vrlo neuspešno, kao trgovci. Ipak, njen uticaj se širio", dodao je Džejson.

Autor serije Džon Salivan bio je tradicionalista toliko što je hteo da karakteri rade sav posao i nije morao da poseže za ekstremima u jeziku ili scenama.

Hvaljena od kritike i publike, serija je osvojila brojne nagrade, uključujući priznanje Britanske akademije. Godine 2004. je u BBC-jevom istraživanju proglašena najboljim britanskim sitkomom.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...