•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

NAJAVLJEN PROGRAM TREĆEG RAVNO SELO FILM FESTIVALA

Ravno Selo Film Festival selo održaće se po treći put ove godine od 21-23. juna u Ravnom Selu. Petar Ristovski, direktor festivala i Marko Čkonjević, umetnički direktor festivala na današnjoj konferenciji su najavili program ovogodišnjeg debitantskog festivala.

Petar Ristovski, direktor festivala izrazio je zadovoljstvo što je festival ostao veran konceptu koji gaji od samog početka, a to je podrška mladim autorima I debitantskim ostvarenjima reditelja: “Dok Dom kulture ne bude izgrađen festival će trajati 3 dana, ove godine od 21-23. juna na poznatom mestu održavanja - sportskom terenu odmah iza izgorele zgrade. Očekujemo veliku posećenost kao I prethodnih godina. Kako je glavna inicijativa celog festivala upravo izgradnja i obnova Doma kulture, želeo bih da vas obavestim da je arhitektonski projekat I plan urađen I čekamo građevinsku dozvolu. Nadamo se da ćemo je dobiti do početka festivala, pa će onda Lazar moći da vam to I najavi na festivalu. Naš plan je da Dom bude kompletno završen za peto izdanje festivala, a to je za dve godine. Tada ćemo moći da proširimo program i dane trajanja, a imamo I planu da pokrenemo i letnju filmsku školu.”

Marko Čkonjević, umetnički direktor festivala najavio je program festivala: “Gost selektor festivala Ivan Karl je ove godine napravio zanimljivu selekciju uz težak zadatak da predloži dobar program sa debitantskim filmovima. Sa posebnim zadovoljstvom ćemo najaviti otvaranje festivala debitantskim filmom Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, koji će biti prikazan van takmičarskog programa, dok će ekipa filma pozdraviti publiku tom prilikom. Druga dva dana festivala imaćemo priliku da vidimo četiri filma: u subotu 22.6. je na programu italijanski film Čovek koji je kupio mesec, reditelja Paola Zuke. Ovo je najgledaniji domaći italijanski film u poslednjih pet godina, komedija koju verujemo da će se dopasti svima. Drugi film koji će biti prikazan te večeri je crnogorski film Andra Martinovića Između dana i noći, film kojem predviđamo bogat festivalski život. Treće večeri festivala će biti prikazani filmovi Taksi bluz Miroslava Stamatova i Poslednji Srbin u Hrvatskoj, Predraga Ličine, obe komedije da uz osmeh zatvorimo festival.“

Svake godine otvaranje poseti više od 2.000 ljudi i tradicionalno će ekipe filmova biti tu da pozdrave publiku. Kao i prethodnih godina festival otvara koncert filmske muzike, dok će ove godine novosadski filharmoničari predvođeni maestrom Romanom Bugarom, pratiti Dušicu Novakoviću, glumicu Pozorišta na Terazijama, Mirnu Raduloviću, Kseniju Mijatović, Anu Stanić i Luku Maraša (Pinkova zvezda, rodom iz Ravnog Sela).

Ovogodišnje lice festivala je flumac Milan Marić. Program otvaranja i zatvaranja vodiće Lora Đurović i Milan Kolak. A otvaranje će režirati Đorđe Makarević. U programu zatvaranja i proglašenja pobednika učestvovaće glumci Pozorišta na Terazijama Dušan Svilar i Mirjana Matić.

I ove godine, pored glavnog debitanskog programa, festival ima mnogo pratećih programa:

- Filmić – novosadska smotra mladalačkog filma koji vodi Lora Đurović (učesnici će tradicionalno biti nagrađeni i proglašen pobednik, čiji će film biti prikazan na zatvaranju festivala)

- Izložba kostima i radionica našeg čuvenog kostimografa Borisa Čakširana

- Glumačka radionica Marijane Janković (čiji je debitanski kratki igrani film Maja pobedio na TRIBECA festivalu), kojoj će pristustvovati studenti Fakulteta Dramskih umetnosti sa Cetinja i Fakulteta umetnosti iz Novog Sada, koji su i domaćini)

Žirijem glavnog takmičarskog programa predsedava Marijana Janković, glumica našeg porekla koja ima ozbiljnu karijeru u Danskoj (Pijavice, The House that Jack built Larsa von Trira), dok su ostali članovi Darko Bajić, reditelj i Aleksandar Protić, dizajner zvuka i producent.

Žiri publike je Maja Maraš, predsednica Aktiva žena Ravnog Sela, Veselin Crnovčić, sveštenik Ravnog Sela i Maja Milinić, direktorka osnovne škole Branko Radičević u Ravnom Selu.

Posebno iznenađenje zatvaranja biće poklon kompanije Carnex - vo, koji će od subote krenuti da se vrti na ražnju kako bi bio poslužen u nedelju uveče.

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije I Grada Vrbasa.

Podeli:



Preporucujemo