•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

NASTUPOM DARKA RUNDEKA, BENDA S.T.R.A.H. I DODELOM NAGRADA ZATVOREN 7. DOK’N’RITAM

U amfiteatru Doma kulture Studentski grad pred brojnom publikom održano je završno veče 7. Festivala muzičkog i dokumentarnog filma Dok’n Ritam. Za najbolji muzički dokumentarac festivala, žiri u sastavu: Tamara Drakulić, rediteljka, Nenad Pejović, gitarista benda Kanda, Kodža i Nebojša i Đorđe Bajić, pisac i filmski kritičar odabrao je film „Evo sada vidis da može“ reditelja Slobodana Simojlovića, dok je specijalno priznanje pripalo izraelskom ostvarenju „Šlomo bar“ Giralda Inbara.

Nagradu publike osvojio je film “Uksrs grad i rokenrol” Ivana Velisavljevića i Katarine Janković Popović. Nakon dodela nagrada nastupio je specijalni gost iznenađenja, Drako Rundek, čije ime je bilo tajna do početka koncerta. Sa Igorom Pavlicom odsvirao je neke od svojih najvećih hitova. Potom je usledio koncert benda S.T.R.A.H.

U toku četiri uzbudljiva i nezaboravna festivalska publika je uživala u muzičkim dokumentarcima. Po prvi put su na na ovom festivalu u takmičarskom programu prikazani filmovi iz celog sveta, što samo govori da D`n`R raste i razvija se. Naše kordinate su zauvek antiratne, a muzički dokumentraci i muzika su tu nam pomognu, osvetle put i u ovim vremenima, kao i u svim prethodnim, o čemu svedoče i neki od filmova koje smo premijerno gledali na D`n`R-u ovih dana, poput ostvrenja "Koncert za Mir", koji govori o istoimenoj antiratnoj muzičkoj manifestaciji održanoj u Kragujevcu 1991.godine.

Brojne premijere obeležile su Festival, poput priče o Dalekoj Obali u Americi, "rudarskom" rokpankfolk bendu Orlek, Uskršnjem Rock Maratonu u Šapcu. Predstavljeni su i muzički dokumentarci u nastajanju, i to o grupama Smak i Yu grupi, Lazi Ristovskom, Željku Lučiću, nove muzičke knjige, održane tribine i događaji u čast lika i dela: Peđe Vraneševića, Marka Brecelja, Bernandina Modrića. Zvuči neverovatno šta sve može da stane u četiri dana.

Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam podržali su: Filmski centar Srbije, SOKOJ, Ministarstvo kulture i Informisanja RS, Grad Beograd, Nacionalna platforma Srbija Stvara.

Vidimo se na 8. Dok’n Ritmu.

Sandra Rančić, osnivač i umetnički director Festivala Dok’n Ritam

Fotografi:
Katarina Mihajlović
Marina Pešić
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....