•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nacionalna medalja umetnosti za Džordža Lukasa

Džordž Lukas, kreator "Ratova zvezda," sledeće nedelje primiće medalju za dostignuća na polju umetnosti na ceremoniji koja će biti održana u Beloj kući.

Poznati reditelj nalazi se među dvanaestoro počastvovanih koji će iduće srijede od predsednika Baraka Obame primiti Nacionalnu medalju umetnosti, kao priznanje za njihov doprinos kulturnom životu SAD, prenosi BBC.

Iz Bele kuće su Lukasu zahvalili na njegovoj "moći pripovedanja i vanvremenskoj mašti."

"Gospodin Lukas je stvorio neke od najpoznatijih filmova u istoriji i uspeo nas upoznati sa njegovim magičnim, imaginarnim prostranstvima," navodi se u saopštenju iz Bele kuće.

Dramaturg Toni Kušner, muzičar Rene Fleming i Vašingtonsko udruženje izvođačkih umetnosti takođe će dobiti među dobitnicima nagrade.

Među drugim dobitnicima su i pisac Džoan Didion, glumica Ana Dever Smit, pesnik Kej Rajan, urednik "The New York Review of Books" Robert B. Silvers.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...