•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagrada Aleksandar Lifka Kusturici i Mihalkovu

Proslavljeni srpski i ruski reditelji Emir Kusturica i Nikita Mihalkov ovogodišnji su dobitnici prestižne nagrade "Aleksandar Lifka", koja se dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, saopštio je organizator Festivala evropskog filma "Palić-2013".

Kusturici i Mihalkovu nagrada će biti uručena 13. jula prilikom svečane ceremonije otvaranja Festivala evropskog filma.

U saopštenju se dodaje da 8. jula počinje omaž program posvećen dvojici velikana savremenog svetskog i evropskog filma.

Tokom omaža, koji će trajati do 12. jula, biće prikazano deset filova koji su obeležili stvaralaštvo Mihalkova i Kusturice.

Festival evropskog filma "Palić-2013", jedan od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, biće održan od 13. do 19. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici.

Nagrada "Aleksandar Lifka" nosi ime po začetniku kinematografije na prostorima bivše Jugosalvije i regiona i jedna je od najznačajnijih evropskih figura zaslužnih za promociju "pokretnih slika" u prvoj polovini prošlog veka.

Davne 1905. godine osnovao je prvi bioskop u Subotici, gde je inače i živio.

Prošle godine nagradu "Aleksandar Lifka" dobili su poznati francuski glumac, reditelj i producent Žan Mark Bar i legendarni srpski kompozitor i muzičar Zoran Simjanović.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila