•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagradna igra: bioskop Vilin grad & Prolog.rs

Film LED je apoteoza odanosti i ljubavi. Ovo je priča u čijem središtu su životi arhetipskih junaka, koja na metaforičan način odslikava neumitno zatiranja korena jedne srpske porodice, odumiranje i nestanak zaselaka i sela u prelepoj Šumadiji, u najlepšem delu centralne Srbije, sedamdesetih godina prošlog veka...
U osnovi dramskog zapleta filma, koji je smešten u epohu lažnog blagostanja Jugoslavije u poslednjoj deceniji Titovog života – 1976. te godine, u šumadijskom selu Radomilje živi dvadesetogodišnji seljak Milivoje, sa majkom Stanom, deda Životijem i babom Savetom. Kob i slutnja tragične pogibije njegovog oca u majdanu, deset godina pre, kad je Milivoje bio dečak – razdire ga i proganja. Prikrivena ljubav njegove majke sa gastarbajterom Miroslavom, čija je kuća u dolini preko brda, pojačava dramatiku i neizvesnost njegovog prevrtanja po prošlosti. Scenario filma LED pisan je po motivima istoimene monodrame LED iz 1976. godine, autora Radoša Bajića, poznatog srpskog scenariste, reditelja i glumca. Glavne uloge tumače: Velimir Bata Živojinović, Nela Mihailović, Olga Odanović, Momčilo Otašević, Nenad Jezdić, Rale Milenković, Nedeljko Bajić, Biljana Mišić, Dubravko Jovanović i drugi. Specijalni gosti: Emir Hadžihafizbegović i Radoš Bajić. LED je debitantsko ostvarenje mlade rediteljke Jelene Bajić–Jočić.

Pošto je odrastao u teškoj bedi, Edmond Vidal, poznatiji kao Momon, zna šta su prave porodične vrednosti, odanost bez granica i šta znači biti ponosan na svoje poreklo. U skladu sa tim, on nikada nije napustio Serža, prijatelja iz detinjstva, sa kojim je prvi put završio u zatvoru, zbog krađe trešanja.
Tada su se upleli u organizovani kriminal, a banda koju su oformili, postala je najpoznatija ekipa oružanih pljačkaša u Francuskoj, ranih sedamdestih. Njihov uspon završio se 1974, spektakularnim hapšenjem. Danas, kada ima skoro 60 godina, Momon se povukao iz “posla” i želeo bi da zaboravi taj period života. On sada brine o svojoj ženi, deci i unucima, za razliku od Serža, koji se vraća u Momonov život i nema nameru da napusti stare navike.

U saradnji sa bioskopom Vilin grad obezbedili smo Vam po dve karte za bioskopske projekcije za ove filmove za ponedeljak (Led u 18:50 i Gangsterska priča u 22:40).

Da bi ste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da napišete za koji film bi ste da osvojite karte (info@prolog.rs) i da napišete ima filma za koji smatrate da je 'film godine 2012'.

Imena dobitnika objavićemo na našoj FaceBook stranici u nedelju a dobitnici će biti obavešteni i putem emaila.

Diskutujte sa nama o filmovima a i o bilo čemu na našem forumu kako bi ste saznali još više detalja o aktuelnim filmskim i ostalim dešavanjima.

info@prolog.rs


Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila