•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagradna igra: bioskop Vilin grad & Prolog.rs

Vanila gorila (Floquet de Neu)

Pahuljica dobro zna kako je to biti drugačiji. Od kada je rođen razlikuje se od ostalih gorila jer ima potpuno belo krzno. On živi u zoo-vrtu u Barseloni, gde je najveća atrakcija.
Svi ga vole osim ostalih gorila, koji ne shvataju šta je šta je tako zanimljivo u vezi sa ovim čudakom, belim kao sneg. Ali Pahuljica ima plan! U društvu svog prijatelja Ajlura, crnog pantera reinkarnisanog u telu crvene pande, i male pametne devojčice Paule, on beži iz zoo-vrta kako bi pronašao vešticu koja će mu pomoći da postane normalan gorila. „Beli gorila“ je film inspirisan životom Pahuljice, albino gorile koji je od 1964. do 2003. godine. živeo u zoološkom vrtu u Barseloni. Pahuljica je bio jedini poznati albino gorila na svetu do sada. Godine 1967.našao se na naslovnoj strani magazina „National Geographic“, a njemu u čast je ime dobio jedan asteroid. „Vanila gorila“ je zanimljiva kombinacija igranog filma i animacije.


Rat dugmića (La nouvelle guerre des boutons)

Dok je Francuska pod nemačkom okupacijom, Lebrak je na čelu dečije bande koja vodi izmišljen rat protiv dečije bande iz drugog sela. Oni koji pobede „neprijateljima“ seku dugmiće sa odeće. Tako se neprijatelji vraćaju kući skoro goli i poniženi, rizikujući da razbesne svoje roditelje. Dok se oni igraju rata, u stvarnom ratu ugrožen je život jedne jevrejske devojčice u koju će se Lebrak zaljubiti.
„Rat dugmića“ je širom sveta poznati roman francuskog pisca Luja Pergoa, na osnovu kog je 1962. godine snimljen kultni film. Prošle godine istekla su autorska prava te je ekranizacija romana postala besplatna. O tome koliko je ovaj roman popularan govori činjenica da su tad snimljena čak dva filma „Rat dugmića“, od kojih će jedan videti publika Dečijeg filmskog festivala. Roman „Rat dugmića“ kod nas je izašao u izdanju kuće „Pčelica“.

U saradnji sa bioskopom Vilin grad obezbedili smo Vam po dve karte za bioskopske projekcije za ove filmove za petak (Vanila gorilla 12:45 i Rat dugmića 14:30).

Da bi ste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da napišete još najmanje dva filma sa aktuelnog Kids Festa i sa Vašim podacima pošaljete na email info@prolog.rs, najbrži osvajaju karte ovog puta.

Imena dobitnika objavićemo na našoj FaceBook stranici.

Diskutujte sa nama o filmovima a i o bilo čemu na našem forumu kako bi ste saznali još više detalja o aktuelnim filmskim i ostalim dešavanjima.

info@prolog.rs


Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...